Apple Store iconStále více uživatelů iPhone 6 a iPhone 6 Plus si stěžuje na zamrznutí displeje, který poté nereaguje na dotyk. Tento problém má také už svůj název, říká se mu Touch Disease. Tato vada se objevila u malého procenta uživatelů iPhone 6 a 6 Plus, ale vzhledem k velkému počtu prodaných kusů, se to týká tisíců uživatelů.



Společnost Apple se k Touch Disease doposud oficiálně nevyjádřila, i když se tento problém zdá být velmi rozšířený. Nezávislí pracovníci servisu i pracovnící Apple Store tvrdí, že Touch Disease je nejčastější problém, se kterým k nim zákaznící chodí.

Pokud váš iPhone trpí Touch Disease, tak se v horní části obrazovky zobrazuje šedý blikající pruh. Ale to však není jediným příznakem. Často se stává, že uživatelům kromě blikajícího proužku, nereaguje celý displej na dotyk. Nejčastějším vysvětlením proč se tento problém objeví je, že iPhone je celkem pružný a tak dochází k jeho nepatrnému ohnutí např. v kapse kalhot. A tak dochází ke zničení kontaktů na čipu Touch IC. S tím souvísí to, že tato vada se objevuje nejčastěji u iPhone 6 Plus, v menší míře potom u iPhone 6s Plus, iPhone 6 a iPhone 6s.

screen-shot-2016-10-03-at-4-48-58-pm

Zdroj: businessinsider.com