macbook-pro-touch-bar-007-1Jedním z nových funkcí na novém MacBooku Pro je dotykový Touch Bar, to již samozřejmě všichni víme. Je to vlastně univerzální OLED pruh v horní části klávesnice, která nahrazuje funkční klávesy a tlačítka. V tomto článku si ukážeme 5 věcí, které můžete dělat s Touch Barem.



1. Přijmout nebo odmítnout hovor: Pokud obdržíte příchozí hovor, ať už je to přes FaceTime nebo prostřednictvím svého telefonu, váš dotykový Touch Bar bude automaticky převeden na podložku odezvy, takže můžete přijmout nebo odmítnout hovor.

touch-bar-calls-593x41

2. Upravovat videa: Apple představuje novou aktualizaci pro jeho Final Cut Pro X aplikaci, se kterou budete moci použít Touch Bar, pro několik úprav videa. Mezi některé úpravy patří například, střih videa, střih zvukové stopy, nastavení hlasitosti zvuku a mnohem více.

3. Formátovat text: Pokud používáte podporovanou aplikaci, která zpracovává jakokoukoli formu úpravy textu, jako je například Mail, Microsoft Word, TextEdit, atd., pak budete moci používat Touch Bar pro formátování textu. Základní možností formátování, je například tučné písmo, kurzíva, podtržení a mnoho dalších.

4. Upravovat fotografie: Pokud chcetej upravit fotografii, tak vám Touch Bar umožní svou fotografii různě otáčet, ořezávat, vybrat filtr a mnohem více.

5. Vybrat barvu: Pokud jste v aplikaci, která podporuje výběr barvy, jako je například Keynote nebo Photoshop, tak Vám Touch Bar umožní vybrat barvu, kterou chcete použít. Nový způsob výběru barvy na Touch Baru je takový, že nejdříve poklepete na Touch Bar a poté přejedete na barvu, jakou chcete.

touch-bar-color-picker-593x41

Zdroj: idownloadblog.com