Samsung_LogotypeSamsung opět „kopíruje“ Apple, tentokrát koupil společnost zabývající se audiotechnikou. V roce 2014 koupil Apple společnost Beats za 3 miliardy dolarů. To by nebyl Samsung, aby nevymyslel něco podobného. Korejská společnost koupila tento týden korporaci Harman, která se zabývá výrobou a prodejem audiotechniky.



Pod korporaci Harman patří například značky JBL, AKG a samozřejmě Harman Kardon. Samsungu však nejde ani o reproduktory pro domácí užití a sluchátka, ale především o audiotechniku do automobilů. Cena za kterou Korejci koupili korporaci Harman je opravdu astronomická, jak Samsung sám přiznal, jedná se o největší nákup v historii společnosti. V hotovosti zaplatí 8 miliard dolarů. Další část pak bude v akciích.

Od spojení Samsungu a Harmanu si společnost z Koreji slibuje vylepšení elektroniky a především audiotechniky v automobilech budoucnosti. Zkušenosti obou společností se pak promítnou v automobilovém průmyslu, ve kterém se v budoucnosti mnohé změní a stejně tak, jako se z tlačítkových telefonů staly telefony chytré, stanou se ze současných automobilů automobily inteligentní.

Zdroj: samsung.com