iPad Pro 9,7 97 9 7 icon applenovinkySpolečnost Apple v březnu představí trojici nových iPadů Pro, bude se jednat o aktualizované verze 9,7″ a 12,9″ iPadu Pro a zcela nový 10,9″ iPad Pro, který nebude mít žádný rámeček či okraj okolo displeje podle analytiků z Barclays Research.



Analytici dále prozradili, že nový 10,9″ iPad Pro bude mít fyzicky stejnou velikost jako 9,7″ iPad, a to díky odstranění okrajů okolo displeje. Z toho vyplývá, že iPad nebude mít ani klasické tlačítko „Home“, to zřejmě bude odstraněno a nahrazeno softwarovým tlačítkem.

Mimo to i několik dalších analytiků předpovídá, že bude představen nový iPad Pro, který bude mít 10″ displej. Ming-Chi Kuo tvrdí, že Apple představí 10,5″ iPad Pro v průběhu roku 2017, naopak Mac Otakara tvrdí, že nový 10,1″ iPad Pro bude představen začátkem roku 2017.

Analytici z Barclays stějně jako Ming-Chi Kuo tvrdí, že nový 9,7″ iPad Pro bude levnější variantou 12,9″ iPadu Pro, dále předpokládají, že Apple už nebude aktualizovat iPad mini, ale dále ho bude vyrábět. Zpráva dále uvádí, že nové iPady budou mít čtveřici mikrofonů, a dokonce i konektor pro 3,5 mm jack. Ming-Chi Kuo předpokládá, že OLED displeje se u iPadu dočkáme až v roce 2018.

ipad-mini-4-image-001

Zdroj: macrumors.com