Apple Store iconPodle magazíu TechCrunch získala společnost Apple talenty a technologie z bankrotující firmy Omnifone. Není to obvyklá koupě zanikající společnosti jak to Apple občas dělá, že skupuje malé společnosti, ale pouze si vybral 16 pracovníků a některé technologie, které se zdály být zajímavé.



Omnifone, která byla založena v roce 2003 v Londýně, byla jednou z prvních společností, které se snažily vybudovat business kolem služby neomezeného streamování hudby pro mobilní zařízení. V době největšího úspěchu, Omnifone získal nálepku celosvětové streamovací společnosti a uzavřela dohody s velkými společnostmi, včetně výrobců telefonů BlackBerry a Sony-Ericsson.

Společnost Apple učinila řadu velkých akvizic na podporu své streamování služby. Na začátku tohoto roku se spekulovalo, že Apple byl anonymní kupec patentů, autorských práv a obchodních známek v hodnotě 10 milionů dolarů firmy Omnifone, která tehdy byla vedena už jako bankrotující firma, toto tvrzení však vyvrátil Jim Dalrymple z deníku The Loop.

6584949945_c0a7f7d8d5_b

Zdroj: idownloadblog.com