automator-5121Fanoušci automatizačních funkcí na macOS jako je Automator či AppleScript se obávali nejhoršího, když tento týden vyšlo najevo, že vedoucí automatizačních technologií, Sal Soghoian, opustil jablečnou firmu a celé pracovní oddělení by mělo být uzavřeno.



Fanoušek automatizačních funkcí na Macu napsal e-mail Craigu Federighnimu, ten odpověděl, že Apple v žádném případě neupustí od automatizačních technologií a dále tyto funkce bude podporovat. Automatizace pomáhají uživatelům s náročnými úkoly nebo těmi, které se opakují.

Aplikace Automator byla dodávána s každým počítačem Mac ve složce /Applications od OS X 10.4 Tiger a zůstává stále plně funkční, i když aplikace získala velmi málo aktualizací v posledních letech.

Odchod Soghoiana může také signalizovat, že Automator a další funkce jsou nyní v „režimu údržby“, ale produkty je budou dále podporovat, i když nepřijdou žádné nové aktualizace pro macOS. Nicméně, to není žádná změna oproti současnému stavu a stavu v  posledních několika letech. Možná, že Apple jen reorganizoval softwarový tým pro Mac a jmenování vůdce automatizačních technologií nebylo nutné.

automator-craig

Zdroj: 9to5mac.com