irishProblémy okolo výstavby nového datového centra společnosti Apple v Irsku stále přibývají. Zdálo se, že všechny problémy byly vyřešeny v srpnu, kdy stavba byla schválena. Ale pár místních obyvatel s touto stavbou nesouhlasí, tak celá věc půjde až k Vrchnímu soudu.



Ukazuje se však, že jde pouze o menšinový názor, konkrétně jde pouze o tři obyvatele městečka. Ale jednomu obyvateli se to natolik nelíbí, že pořádá pochod na podporu stavby datového centra společnosti Apple, tvrdí, že centrum přinese spoustu pracovních míst pro místní obyvatele.

Je to více než 18 měsíců, co Apple oznámil, že chce postavit datové centrum v Evropě, konkrétně v Irsku. Důvodem je, že společnost chce vyhovět evropským zákazníkům, kteří si nepřejí, aby jejich data byla uložena na serverech v USA. Stavební povolení jablečná firma získala téměř okamžitě, ale vzápětí byl problém s úřadem pro životní prostředí, který věškeré přípravy na stavbu pozastavil. Před třemi měsíci se konečně vše vyřešilo a Apple tak mohl začít se stavbou, která je nyní opět přerušena. Soudní řízení, které vyvolali tři místní obyvatelé, bude mít zkrácenou formu, aby se případná stavba ještě více neoddalovala. Vrchní soud tak vyhověl žádosti společnosti Apple o zkrácené řízení. Vše se rozhodne již zítra 7. listopadu a nyní už probíhá pochod na podporu datového centra jablečné firmy.

apple-data-center-ireland

Zdroj: 9to5mac.com