iPhone SE Rose Gold icon applenovinkyPři představování knihy Designed by Apple in California chyběl její tvůrce Jony Ive, to vyvolalo spekulace, že design guru produktů Apple už není na své pozici. Zvěsti do značné míry vyvolala poslední epizoda The Talk Show, v níž John Gruber řek, žel Ive už není přímo zapletený do produktového designu jako předtím.



Místo toho má na starost design nových prodejen a nového campusu. Dnes Gruber celou vzniklou situaci objasnil, že Jony Ive stále hraje klíčovou roli ve všech věcech, které se týkají designu Applu. Ten vysvětluje, že veškeré informace, které se k němu dostaly o úloze Jonyho Iva ve společnosti Apple byly z druhé nebo třetí ruky, a ty nejsou zvlášť spolehlivé.

Avšak ví, že podle jeho zdrojů Ive už nevěnuje stejný čas produktovému designu společnosti Apple jako předtím, protože je nyní zaneprázdněn s designem nového campusu a nové prodejny. Nicméně, design každého nového produktu, který Apple uvádí na trh prochází právě od něj. Ve skutečnosti, Gruber dodává, že jeho přeměna rolí z šéfa designu na obyčejného pracovníka reprezentuje jeho zvýšenou pracovní zátěž a autoritu.

iphone-7-tr-handson-1024x575

Zdroj: iphonehacks.com