space-grey-macbook-pro-apple-logoKolem nového MacBooku Pro je spousta diskuzí, ohledně ztráty portů, zda měl Apple počkat na procesor Kaby Lake nebo jestli je Touch Bar inovace nebo jenom reklamní trik. A nejvíce diskutované téma je, jestli je MacBook Pro stále Pro, tedy jestli bude stačit i profesionálním uživatelům.



Jedním tématem diskuse bylo, že společnost Apple je posedlá honem za stále tenčím zařízením a je schopna pro to obětovat baterii a další komponenty jako cenu za štíhlejší profil zařízení. Většina uživatelů však stojí za životností baterie a možností vyměnit komponenty.

Na pohled je však nový MacBook Pro velmi krásné zařízení po designové stránce. Společnost Apple si totiž velmi zakládá na designu svých produktů. Jedná se o stroj s výkonným procesorem, dostatečně silnou grafikou, aby současně mohla řídit až čtyři 4K displeje a s možností až 2TB úložiště, a přesto to vypadá téměř stejně elegantně jako 12″ MacBook.

Další, co vás uchvátí na novém MacBooku Pro, je displej. Společnost Apple poprvé představila MacBook Pro s Retina displejem v roce 2012, ale nový MacBook Pro má displej ještě lepší. Má nádherné barvy a jas.

display2

Dále je tu Touch Bar, který na vlastní oči působí matně a krásně zapadá do celého konceptu MacBooku Pro. Určitě to, ale bude chtít čas než si na používání Touch Baru zvyknete. Když se podíváte na Trackpad zjistíte, že je skutečně velký. Velká plocha Trackpadu se bude určitě hodit, pokud budete chtít na obrazovce vybrat velkou plochu. Klávesnice má, oproti té u 12″ Macbooku, vyšší zdvih a je založena na druhé generaci Buttefly mechanismu. Zbývá si jen počkat až bude MacBook Pro s Touch Barem dostupný také u nás.

trackpad

Zdroj: 9to5mac.com