ios-10-iconSpolečnost Apple včera vydala první betu připravované aktualizace iOS 10.2 pro registrované vývojáře. Zatímco iOS 10.2 nepřinesl žádnou významnou změnu, ale obsahuje spoustu malých změn, oproti iOS 10.1, který přinesl funkci Portrét.



Emoji

První beta iOS 10.2 obsahuje spoustu nových smajlíků, jako například tvář klauna, avokádo, kiwi, okurku, mrkev, motýla, sovu, žraloka, palačinky, croissant a další. Přibyla také spousta profesí jako je věděc, kuchař, hasič, lékař, právník, a všechny jsou jak v ženské tak mužské variantě. Mnoho smajlíků je také pozměněno.

ios102emoji

Tapety

K dispozici jsou také nové tapety, které byly ukázány při představení iPhonu 7.

ios102wallpaper-800x709

Efekty

V iMessage přibyl jeden nový efekt s názvem Celebrate.

celebratescreeneffect-800x709

Nastavení fotoaparátu

K dispozici je nová volba pro ukládání vašeho posledního nastavení fotoaparátu. To vám umožní zachovat poslední nastavený režim fotoaparátu, např. zvolený filtr nebo Live Photo. „Zachovat nastavení“ je k dispozici v aplikaci Nastavení, v menu Fotky a Fotoaparát.

preservesettings-800x707

Widgety

Nyní je aplikace Videa přístupná na panelu s widgety, když přejedete prstem směrem doprava na domovské obrazovce iPhonu nebo iPadu. Videa se tak mohou automaticky přehrávat.

videowidgetsios102

Krizové kontakty

K dispozici je nová funkce, která bude automaticky informovat vaše krizové kontakty, když použijete funkci krizové situace na iPhonu nebo Apple Watch.

Apple Music

V Apple Music je nová možnost třídit seznamy stop podle typu, názvu nebo nedávno přidaných. K dispozici jsou také nové možnosti pro třídění skladeb a alb podle názvu nebo interpreta.

Na všechny změny, co přinesla nová beta iOS 10.2 se podívejte v následujícím videu.

Zdroj: macrumors.com