Apple Store iconPhil Schiller v rozhovoru s Stevenem Levym pro magazín BackChannel vysvětlil, jaký je jeho pohled na MacBook s dotykovým displejem a proč se tohoto spojení nikdy nedočkáme navzdory tomu, že uživatelé produktů Microsoft volají po dotykových displejích.



Phil Schiller prozradil, že společnost Apple testovala dotykový displej u Macu několik let a podle zkušeností tuto možnost zavrhli. Avšak na vývoji dotykového displeje pracovali dále, aby získali naprostou jistotu, že toto provedení je špatné. Dodal, že společnost měla správný instinkt. Samozřejmě společnost Apple přišla s dotykovým Touch Barem.

Navzdory všem negativním ohlasům, Phil Schiller tvrdí, že je to nejlepší ergonomické řešení pro MacBook. Apple Watch, iPhone, iPad, MacBook a iMac jsou vyrobeny tak, aby uživatelům mohly poskytnout to nejlepší a nabízí zákazníkům něco jedinečného. Phil tím chtěl říci, že se nedočkáme hybridních zařízení iPad–MacBook jako je tomu u produktů Surface od společnosti Microsoft. Pro představu uvádí příklad dotykového 27″ iMacu, zkuste si to představit, bylo by to absurdní. Celé ovládání iMacu by bylo velmi těžkopádné a fyzicky náročné pro uživatele. Dodává, že je nemožné navrhnout software, který by dokonale pracoval jak s dotyky tak s myší. Vysvětluje, že panel nabídek by musel být přizpůsobený jak pro prsty tak pro kurzor myši, tím pádem by uživatel, který využívá k ovládání pouze myš, by byl s prostředím nespokojený. Neexistuje cesta jak systém optimalizovat pro oba přístupy.

Phil tvrdí stejně jako Craig Federighi, že dotykového ovládání Macu se dočkáme pouze v podobě Touch Baru.

yx7ssgb-2

Zdroj: 9to5mac.com