apple logo icon ledV rozhovoru s The Independent, Phil Schiller rozebírá vývoj a reakce veřejnosti na nové MacBooky Pro. Říká, že: „Mnoho věcí lidi ohromilo a některé způsobily polemiku,“ s odkazem na probíhající debaty o konstrukci MacBooku Pro podle společnosti Apple versus potřeby profesionálních uživatelů.



Pokud jde o absenci slotu pro SD kartu, tak Phil Schiller tvrdí, že vyčnívající SD karta z MacBooku je velmi těžkopádná. Dále poznamenal, že válka formátů mezi SD a CompactFlash donutila již značnou část uživatelů přejít k jiným způsobům přenosu dat. Navíc říká, že výrobci fotoaparátů také přechází k bezdrátovému přenosu fotografií. Uživatelům MacBooku Pro doporučuje, aby využívali bezdrátový přenos nebo aby si pořídili adaptér na USB-C port, pokud preferují fyzický přenos dat.

Deník The Independent se Phila Schillera zeptal, jestli nebylo nekonzistentní ponechat 3,5 mm jack u MacBooku Pro, když na novém iPhonu již není přítomen. Phil uvedl, že 3,5 mm jack je víc, než jen port pro sluchátka na Macu, čímž se odlišuje od iPhonu 7. Říká, že kdyby se přes port dala připojit pouze sluchátka, tak by byl zbytečný. Mimo to říká, že port pro 3,5 mm jack zůstal hlavně pro profesionální uživatele, kteří přes něj mohou připojit studiové monitory, zesilovače a další profesionální audio zařízení, která nemají bezdrátové řešení.

Na dotazy ohledně Touch Baru reaguje podobně jako vedení společnosti. Říká, že Touch Bar přináší interaktivní zážitek z užívání MacBooku, který je v jedné rovině s Trackpadem a klávesnicí, protože ruce pracují v pohodlné horizontální pozici, zatímco displej máte kolmo k této ploše a proto by bylo nesmyslné to jakkoli měnit. Je to součást našeho uvažování o tom, jak posunout MacBook dál. Nový MacBook Pro je produkt, který oslavuje onu skutečnost, že se jedná o notebook, jde o tvar, který byl u nás posledních 25 let a pravděpodobně bude s námi po dobu dalších 25 let, protože notebook má svůj základní tvar.

f1477589929-800x361

Zdroj: 9to5mac.com, independent.co.uk