space-grey-macbook-pro-apple-logoSpolečnost Apple si je vědoma kontroverzního přijetí nových MacBooků, proto viceprezident softwarového inženýrství, Craig Federighi, poskytnul rozhovor deníku CNET, ve kterém komentuje nový MacBook Pro, Touch Bar a také obhajuje absenci dotykového displeje u Macu.



V rozhovoru prozradil, že společnost pracovala na několika prototypech Macu s dotykovým displejem, ale žádný natolik nezapůsobil na vedení společnosti Apple, aby dostal „zelenou“ k dalšímu vývoji. Jablečná firma už dlouhá léta prosazuje názor, že dotykový displej je nesmysl, a to čistě z fyziologického hlediska člověka, protože by to byla velká zátež pro ramena.

Craig Federighi je velmi nadšený z nového Touch Baru, který přináší neomezený počet funkcí. Na celý rozhovor se můžete podívat níže. Podobně vystoupil i Phil Schiller, který obhajoval rozhodnutí společnosti Apple pouze pro jeden typ portu. Dalším byl Jony Ive, který uvedl, že jablečná firma neměla pocit, že Mac je tím pravým místem pro dotykový displej a to ze spousty praktických důvodů.

Zdroj: idownloadblog.com