space-grey-macbook-pro-apple-logoV souladu s 12″ MacBookem společnost Apple odstranila všechny porty u nového MacBooku Pro až na USB-C port. Ten nyní dostal označení Thunderbolt 3 a můžete pomocí jej nabíjet MacBook, propojit s HDMI, VGA, DisplayPort, a tak vytváří jeden standard pro všechny porty.



Ale zatím není moc produktů, které disponují portem USB-C, tak nezbývá nic jiného než si pořídit redukce, protože pomocí USB-C portu teď nepropojíte ani iPhone s MacBookem. Níže se můžete podívat na aktuální nabídku redukcí, kabelů a rozbočovačů od jablečné firmy a výrobců třetích stran.

Příslušenství Apple

Redukce z Thunderbolt 3 na Thunderbolt 1/2

Redukce je obousměrná, takže může být použita pro zpětné připojení nových Thunderbolt 3 zařízení ke starším Macům s portem Thunderbolt 2 nebo Thunderbolt 1. Můžete si ji pořídit za 1 490 Kč.

snimek-obrazovky-2016-11-03-v-13-22-29

USB-C nabíjecí kabel

Pokud už jste si objednali nový MacBook Pro, tak ho bez tohoto kabelu nepropojíte s iPhonem. Samozřejmě můžete připojit jak iPad tak iPod. Kabel se vyrábí ve dvou delkách, a to 1 metr a 2 metry, který si můžete zakoupit za 999 Kč.

snimek-obrazovky-2016-11-03-v-13-29-20

Redukce z USB-C na standardní USB

Tato redukce umožňuje připojit nový MacBook Pro k příslušenství se standardním USB portem, jako jsou klávesnice, drátové myši, flash disky, fotoaparáty, tiskárny, doky, a další, a to vše rychlostí USB 3.0 portu, kterou zakoupíte za 579 Kč.

snimek-obrazovky-2016-11-03-v-13-30-28

Rozbočovač z USB-C portu na digitální AV výstupy

Tento rozbočovač umožňuje propojení nového MacBooku s externím displejem pomocí HDMI nebo televizorem při rozlišení 1080p s obnovovací frekvencí 60 Hz nebo s rozlišením Ultra HD s obnovovací frekvencí 30 Hz. Tento rozbočovač nabízí i standardní USB port a můžete si jej pořídit za 2 090 Kč.

snimek-obrazovky-2016-11-03-v-13-32-07

Příslušenství třetích stran

Rozbočovač Satechi Slim 4K Multi-Port

Tento rozbočovač se připojí k jednomu USB-C portu a získáte tak HDMI port s podporou rozlišení 4K, dva standardní USB porty a jeden USB-C port pro nabíjení. K dispozici je v gold, rose gold, silver a space gray barvě, stojí 1 470 Kč.satechi_usb_c_hubs_1

Rozbočovač Satechi 4K Multi-Port

Tento rozbočovač má také HDMI port, ale tři standardní USB porty, čtečku pro SD a microSD kartu, ethernetový a USB-C port. Tento stojí 1 960 Kč.

satechi_usb_c_hubs-kopie

Rozbočovač Satechi 3-in-1 Combo

Tento rozbočovač se připojí k jednomu USB-C na novém MacBooku Pro a má tři standardní USB porty, slot pro SD a microSD kartu. Pořídíte jej za 860 Kč.

satechi-3-in-1-usb-c-hub

Čtečka Satechi pro MicroSD a SD kartu

Připojením této redukce k USB-C portu získáte slot pro microSD a SD kartu. Zakoupíte ji za 370 Kč.

satechi_microsd_usb_c_card_reader

Rozbočovač HyperDrive s podporou 4K HDMI

Tento nový rozbočovač se připojí k jedinému USB-C portu a poskytne vám HDMI port s podporou 4K rozlišení, va standardní USB porty a jeden USB-C port. Zakoupit jej můžete za 1 470 Kč.

mbp_2016_hyperdrive

Rozbočovač HyperDrive 5-in-1

S tímto rozbočovačem získáte dva standardní USB porty, slot pro SD kartu, slot pro microSD kartu a jeden USB-C port, stojí 1 055 Kč.

satechi-5-in-1

OWN USB-C Dock

Tuto dokovací stanici připojíte k USB-C portu a budete mít čtyři standardní USB porty, jeden ethernetový port, jeden HDMI port s podporou 4K rozlišení, jeden slot pro SD kartu a samozřejmě jeden USB-C port. Tento dock s mnoha porty pořídíte za 3 675 Kč.

owc-ubs-c-dock

Čtečka SanDisk Extreme Pro SD UHS-II

Tato redukce se připojí k USB-C portu a umožňuje velmi rychle přenášet fotografie a videa ve vysokém rozlišení. Jedná se o první USB-C čtečku SD karet, která podporuje UHS-II rychlý přenos, a to až rychlostí 312 Mbps. Čtečku pořídíte za 1 225 Kč.

sandisk-sd-card-reader-2016-macbook-pro

Zdroj: macrumors.com