iPhone SE Rose Gold icon applenovinkyPodle New York Times Federální úřad pro bezpečnost automobilů chce, aby společnost Apple a další výrobci smartphonů přidali do svých zařízení „mód řidiče“ nebo funkci, která zablokuje určité aplikace, aby pozornost řidiče na řízení byla maximální.



Národní správa pro bezpečnost silničního provozu se snaží být iniciativní kvůli rostoucím obavám z rozptylování řidičů, za které mohou chytré telefony a další pomůcky, které Američané používají, zatímco sedí za volantem. „Smartphone nabízí mnoho různých funkcí, už to není jen komunikační zařízení,“ řekl Anthony Foxx, tajemník odboru dopravy. A dodal: „Rozptýlení je stále problémem. Příliš mnoho lidí umírá na našich silnicích.“

Tyto inciativy nabádají výrobce smartphonů jako Apple a Samsung, aby ve své příští verzi operačního systému přišli s módem pro řidiče. Tento mód by omezil funkčnost a zjednodušil rozhraní zařízení, zatímco by bylo vozidlo v pohybu. Dále by bylo potřeba vyvinout technologii pro identifikaci řidiče, aby bylo zajištěno, že omezení bude fungovat pouze pro řidiče a nikoli osoby sedící ve vozidle.

1479910225595

Zdroj: appleworld.today