MacBook Pro icon ApplenovinkyVyplatí se u nového MacBooku Pro AppleCare? Tuto otázku zodpověděl Ben Lovejoy ze zahraničního serveru 9to5mac. Obvykle není potřeba AppleCare, ale v případě MacBooku Pro je to jiné. Za AppleCare totiž zaplatíte poměrně hodně peněz a pravděpodobně ji nikdy nevyužijete.



Tato prodloužená záruka se vyplatí především uživatelům v USA. V USA totiž zákon nařizuje pouze roční záruční lhůtu. Pravděpodobnost závady u Apple výrobků je v rámci takové záruky a AppleCare minimální. Nový Macbook Pro a především ten s Touch Barem je téměř neopravitelný. Pokud je oprava možná, jako například v případě poruchy tlačítka pro napájení, vyjde velmi draho, protože napájecí tlačítko je spojeno s TouchID a čipem T1.

Dále například v případě poruchy RAM nebo SSD není možné vyměnit jen jednotlivý komponent, ale rovnou celou desku, protože Apple opravdu nelogicky připájel čipy rovnou na základní desku.

AppleCare je pro uživatele z EU spíše nevýhodná. Dle zákonů EU je zákonná záruční lhůta dva roky. Ve Velké Británii může být záruční lhůta prodloužena až na šest let. Vše záleží na ceně zboží a jeho účelu. Apple však také zná různé „právní kličky“, proto se dokáže mnohokrát z uznání reklamace vymluvit. Vše definuje větou o přítomnosti vady v době prodeje.

Zdroj: 9to5mac.com