mbp13-silver-select-201610Nadšení z nových MacBooků Pro již trochu opadlo, a to hlavně ve Velké Británii. Uživatele Applu žijící v Anglii totiž čekala brzy po konferenci nemilá zpráva. Ceny Maců obecně již dříve rostly v USA, nyní se jejich cena však také rapidně navýšila ve Velké Británii, a to konkrétně kvůli slabé GBP měně, za níž vděčíme volbě Brexitu.



Apple však nezvýšil jen ceny nových MacBooků Pro, ale kompletně celé linie, včetně modelů, které nebyly aktualizovány. Navýšení se pohybují v řádech stovek liber a zde vám přinášíme příklady pro ukázku.

Mac Mini nyní stojí £479 (dříve £399)

Mac Pro £2999 (dříve £2499)

iMac 4K £1449 (dříve £1199)

iMac 5K od £1749(dříve £1449)

Jak můžete vidět, ceny prakticky přes noc narostly neskutečně a u iMacu (5K) můžeme pozorovat zvýšení ceny téměř o 10 000 Kč! Velké Británii sice přidává to, že v cenách mají již zahrnutou daň ve výší 20%, proto není cena oproti USA o tolik vyšší, přesto to musel být pro zákazníky Applu velký šok. Představte si, že se rozhodnete koupit si nový Mac a čekáte na zlevnění staršího modelu po vydání nového MacBooku Pro. Místo očekávané slevy, však dostanete cenu o několik desítek až stovek liber vyšší.

Dobrá zpráva je však to, že většina Premium Resellerů zatím prodává veškeré Macy za původní ceny, takže situace není tak kritická.

Zdroj: 9to5mac.com