airpods-1 iconApple musí mít závažný problém se sluchátky AirPods. Nejpravděpodobnější problém se vztahuje na samotnou výrobu. Připomeňme, že sluchátka byly představeny po boku iPhonu 7. Apple předem oznámil dodání těchto sluchátek až na říjen 2016, ale postupné oddalování ukázalo realitu až do prosince 2016.



Ani v prosinci to s dodáním není nikterak slavné, nejprve bylo příjemné dodání 2 týdny, tedy na vánoční dárek ideální, pak se ovšem dodání změnilo na 4 týdny a dnes dokonce 6 týdnů. Toto dodání se netýká pouze ČR, ale celého světa.

Co je tak závažného na AirPods sluchátkách, že nedokáže Apple plnit svůj slib zákazníkům? I když skoro před dvěma lety koupil společnost Beats, která má bohaté zkušenosti s Bluetooth rozhraním ve sluchátkách.

Pravděpodobně se Apple pere s prostorem, ten totiž extrémně malý a technických součástek není rozhodně málo. Beats sice používá už dlouhou dobu Bluetooth ve sluchátkách, ale uvědomme si kolik cm čtverečních má prostoru a v případě AirPods se bavíme skutečně pouze o milimetrech.

airpods_hero_largeZdroj: 9to5mac.com