wearables-soar-in-q2-2015-as-apple-watch-aims-for-the-top-image-cultofandroidcomwp-contentuploads201505apple-watch-6_1Zpráva z IDC odhaduje, že Apple Watch budou i nadále pokračovat jako nejlépe prodávající se chytré hodinky na trhu. Mezi chytrými hodinkami tvoří Apple Watch kolem 40 % trhového podílu, mezi všemi chytrými wearable produkty na tom nejsou však zdaleka tak dobře.



V této kategorii jednoznačně vítězí levné fitness náramky, které začaly být oblíbené začátkem roku.Prodej Apple Watch nebyl nikdy tak úspěšný, jak jsme u ostatních Apple produktů zvyklí. Jedním z důvodů byly společnosti FitBit, Xiaomi a Garmin, které výrábí k Apple Watch o mnoho levnější alternativy. Prodej Apple Watch v tomto čtvrtletí klesl o neuvěřitelných 71% než tomu bylo minulý rok v tuto dobu. Je možné, že příčinnou jsou právě nové Apple Watch Series 2 a Nike+. Zdá se vám to nelogické? Je to však z toho důvodu, že Apple nebyl schopen pokrýt veškerou poptávku a někteří zákazníci své Apple Watch Series 2 neměli možnost zakoupi ani dva měsíce po jejich představení, hlavně tedy u Apple Watch Nike+, které se do prodeje dostaly až 31. října. I přes to byly zásoby stále nedostatečné.

Zde vám přinášíme tabulku uspěšnosti prodeje pěti nejprodávanějších chytrých hodinek na trhu podle IDC.

screen-shot-2016-12-05-at-15-44-17

I přes momentálně neúspěšné období Apple spoléhá na to, že nejvíce Apple Watch se prodá až těsně před Vánoci, přeci jen iPhone 7, MacBook Pro s TouchBarem a Apple Watch Series 2, budou na Vánoce od Applu pravděpodobně nejoblíbenější produkty.

Zdroj: 9to5mac.com