Dnes se nám do redakce dostal 15″ MacBook Pro s Touch Bar. Skutečné překvapení a okouzlení, tak by se totiž dala vyjádřit naše první reakce. Samozřejmě MacBook Pro s Touch Barem a Touch ID je už nějaký ten týden možné koupit, ale až nyní se nám dostal skutečně do redakce, kde jsme si jej mohli vyzkoušet na dotek a zamilovat se do něj.



OLED displej s matným povrchem je velmi příjemný, testovali jsme vesmírně šedou variantu a v prvním okamžiku jsme ani nepostřehli, že by tento MacBook měl mít nějaký OLED pásek nahrazující funkční klávesy. Displej skvěle reaguje na dotek, dokonce lépe, než jsme očekávali a jeho okamžitá odezva, obzvláště potom jas nebo barvy jsou na špičkové úrovni např. ve srovnání s displejem iPhonu.

Apple ukázal, že zkušenosti s OLED displeji má z Apple Watch a nově i u MacBooků Pro. Proto asi není pochyb, že další generaci iPhonu a iPadu osazení tímto displejem nás zřejmě nemine.

Zaměřili jsme se vyloženě na funkčnost a proto jsme úplně vypustili pořizování fotografí nebo videí, který je na internetu všude kolem plno.

První vývojářské týmy už začaly představovat upravené své aplikace i s inovací o tento panel a rozhodně se máme ještě na co těšit!

MacBook Pro s Touch Bar a Touch ID můžete zakoupit na Apple.cz.