Osobní hotspot je jedna z nejlepších věcí, kterou může iPhone nabídnout. V dnešní době, kdy má každý ve svém telefon několik GB mobilních dat, se může hodit možnost internet „propůjčit“ i jiným zařízením – ať už vašemu MacBook na cestách nebo přátelům a jejich iPadům.



Bohužel i tato funkce nemusí vždy fungovat, ať už vinou telefonu nebo nějaké třetí strany. Jestliže je to právě váš případ, několik tipů níže vám snad pomůže osobní hotspot na vašem iPhone znovu rozběhnout.

Ujistěte se, že opravdu můžete osobní hotspot využít

Právě tato možnost je zaviněný jedné z třetích stran. Někteří operátoři po celém světě totiž tuto možnost zakazují přímo ve vašem tarifním balíčku. Pokud tedy nemůže ani jeden z kroků níže, je potřeba navštívit vašeho operátora.

Ujistěte se, že opravdu máte osobní hotspot zapnutý

Může se stát, že jednoduše nemáte osobností hotspot v nastavení zapnutý. I když se tato možnost zdá spíše jako nemožná a říkáte se, co za člověka by tento krok nenapadl, divili byste se.

Ujistěte se, že máte zapnutá mobilní data

Pokud chcete propůjčit internetové připojení, musíte mít své samozřejmě zapnuté. Ještě před samotným zapnutím se tedy ujistěte, že máte zapnutá mobilní data.

Ujistěte se, že máte signál

Pokud budete na místě, kde není LTE nebo nedejbože ani 3G, je dost možné, že právě toto je příčina problému. Pokud totiž nemáte dostatečný signál pro váš internet, nemáte téměř co sdílet.

Restartujte osobní hotspot a mobilní data

Může se stát, že se prostě jen vyskytla nějaká chybička v systému a vše opraví restart. Stačí tedy v nastavení vypnout a zapnout mobilní data. To samé platí pro mobilní hotspot.

Ujistěte se, že máte aktuální verzi OS

Jestliže na aktualizace, které vám Apple nabízí zdarma, jednoduše kašlete, může se to na problému podílet také. Vždy tedy je jistota stáhnout tu nejnovějšího verzi operačního systému, kterou Apple uvolní.

Zdroj: idownloadblog.com