Pokud využíváte mobilní data na iPhonu a často se vám stává, že překročíte datový limit, tak pro vás máme několik tipů, díky kterým můžete omezit spotřebu vašich dat.



 

Tipy pro snížení měsíční spotřeby mobilních dat

Existuje nesčetné množství věcí, které můžete udělat pro snížení množství přenášených dat. Mnohé z nich, které zde najdete se vám může zdát jako samozřejmost, ale spousta lidí o nich nemá stále tušení.

Snížení kvality obrázků v iMessage

Klikněte na Nastavení, poté klikněte na Zprávy. V nábídce sjeďte úplně dolů a zapněte Režim nízké kvality obrázků.

Toto nastavení vám ušetří velké množství dat, pokud posíláte hodně obrázků pomocí iMessage.

Vypněte automatická stahovaní 

Jděte do Nastavení, klikněte na iTunes a App Store a vypněte Používat Mobilní data.

Pokud je používání mobilních dat povoleno, tak App Store automaticky stahuje aktualizace aplikací a využívá k tomu právě vaše mobilní data.

Určete, které aplikace budou využívat mobilní data

Další věc, kterou můžete udělat, aby se zabránilo nežádoucímu množství přenášených dat je vybrat, které aplikace ve vašem iPhonu mohou být použity, když jste připojeni k mobilní síti. Jděte do Nastavení a klikněte na Mobilní data.

Nenechejte, aby aplikace automaticky přehrávaly videa

Mnoho aplikací dnes, přehrává automaticky videa, a to Facebook, Instagram, Twitter, YouTube a další. Běžte do nastavení jednotlivých aplikací a tam toto automatické přehrávání vypněte.

Vypněte streamování hudby

Otevřete Nastavení, klikněte na Hudba, poté na Mobilní data a vypněte je. Poté nebude možné streamovat hudbu pomocí mobilních dat, a také nebudou využívána k aktualizaci hudební knihovny.

Vypněte Wi-Fi asistenta

Funkci vypnete v nabídce Nastavení, poté klikněte na Mobilní data a sjeďte v nabídce úplně dolů, kde se nachází Asistent Wi-Fi a vypněte jej. U funkce si rovnou můžete všimnout kolik vám již spotřebovala dat.

Vypněte využívání dat u iCloud Drive

Pokud využíváte na iPhonu iCloud Drive, vypněte využívání mobilních dat. To provedete v Nastavení, poté klikněte na iCloud, pak iCloud Drive a vypněte Používat mobilní data.

Vypněte Push vyzvedávání dat

U iPhonu je defaultně nastaveno, aby se data z aplikace Mail vyzvedávala kdykoliv je to možné. To nejen spotřebuje více baterie, ale i spoustu mobilních dat.

Funkci vypnete v Nastavení, poté klikněte na Pošta, Účty a Vyzvedávání dat. V nabídce vypněte Push.

Aktualizace aplikací na pozadí

Aktualizaci aplikací na pozadí používá mnoho lidí, ale pokud nejste připojeni k síti Wi-Fi, pak jsou využívána právě mobilní data. Funkci vypnete v Nastavení, jděte do Obecné, Aktualizace aplikací na pozadí a funkci vypněte. Nebo můžete zvolit aplikace, u kterých bude aktualizace probíhat.

Zdroj: idownloadblog.com