MacBook Pro icon ApplenovinkyVšichni pravidelní čtenáři tohoto magazínu a fanoušci Applu již samozřejmě vědí, že Apple představil před více než měsícem novou řadu MacBooků Pro. Jeden z dvou nově představených modelů obsahuje Touch Bar, který nahrazuje vrchní řadu funkčních tlačítek na klávesnici.



V dnešním článku se podíváme, jak jednoduše udělat pomocí TouchBaru screenshot obrazovky vašeho MacBooku a také jak vytvořit fotografii samotného TouchBaru.

Dobrá zpráva je, že pokud máte na svém MacBooku s TouchBarem nejnovější aktualizaci softwaru (macOS Sierra 10.12.2 β3 v tomto případě) je vytvoření screenshotu opravdu velmi snadné.

screen-shot-2016-11-16-at-11-10-03-am

Jako první se tedy podíváme na to, jak uložit screenshot TouchBaru. Při stisknutí⇧⌘6 (Shift, Command, 6) se vám screenshot TouchBaru uloží jako soubor na ploše. Popřípadě, při stiskntí kombinace ⌃⇧⌘6 (Control, Shift, Command, 6), uložíte to, co právě vidiíte na TouchBaru do schránky pro případ vložení do nějaké aplikace.

screen-shot-2016-11-16-at-11-05-08-am

Dále si však můžete vytvořit na TouchBaru tlačítko, pomocí kterého pro vás bude tvorba screenshotu obrazovky MacBooku velmi snadná. Najděte si předvolby systému, poté klávesnice a přizpůsobit ovládání. Dále už jen přetáhněte screenshot tlačítko tam, kde ho chcete mít. Při vytváření screenshotu pomocí TouchBaru, vám bude dokonce nabídnuto, kam chcete fotografii uložit.

touch-bar-shot-2016-11-16-at-11-10-56-am

Některé z nových funkcí v macOS Sierra 10.12.2 β4 vám dále také například umožňují vytvořit načasovaný screenshot TouchBaru.

Zdroj: 9to5mac.com