Ve čtvrtek 05.01.2016 se v Las Vegas oficiálně otevřely brány největšího světového veletrhu spotřební a výpočetní elektroniky International Consumer Electronics Show (CES) pro širokou veřejnost. Některé novinky jsou však již nyní známé díky novinářským dnům, jež se konaly již od úterního večera.



Společnost D-Link představila další výrobek kompatibilní s přístroji Apple (HomeKit) domácí bezpečnostní kameru s názvem Omna 180 Cam HD.

Tato válcová domácí bezpečnostní kamera je vybavena fotoaparátem, který má zorné pole 180° stupňů. Má vestavěný mikrofon, dva reproduktory, infračervené noční vidění až do vzdálenosti 4,9 metrů s detekcí pohybu a možností nahrávat videozáznam v HD kvalitě 1080p přímo na paměťové karty micro SD až o velikosti 128 GB.

HomeKit podpora umožňuje uživatelům iPhonu a iPadu ovládat kameru Omna 180 Cam HD přes aplikace společnosti Apple na kterých se nachází verze iOS 10. Když fotoaparát detekuje pohyb, tak uživatelé obdrží snímek z kamery a získají tak přehled o tom, co se děje v jejich domovech. Kamera může také vyfotit snímek a zaslat jej na jiný produkt HomeKit.

Stejně jako ostatní chytré domácí bezpečnostní kamery Omna 180 Cam HD umožňuje majitelům domů sledovat své domovy zatímco co jsou pryč. Jedním z jejích hlavních konkurentů je domácí bezpečnostní systém Canary´s který obsahuje kameru a sirénu o hlasitosti 90 decibelů a monitorováním teploty a vlhkostí vzduchu.

Společnost D-Link uvedla, že domácí bezpečnostní kamera Omna 180 Cam HD bude k dispozici v prvním čtvrtletí roku 2017. Její cena nebyla zatím zveřejněna.

Zdroj: macrumors.com