Společnost Apple před malou chvíli vydala první beta verzi iOS 10.3 pro vývojáře, která přinesla malé překvapení v podobě funkce Find My AirPods. Ta jistě potěší všechny majitele bezdrátových sluchátek AirPods.



Tuto funkci najdete jako součást aplikace Find my iPhone, která umožňuje uživatelům najít jejich ztracený či odcizený iPhone pomocí iCloud, kde se zobrazí přesná poloha zařízení na mapě. Ale vzhledem k tomu, že AirPods mají Bluetooth bude pravděpodobně možné je najít pouze pokud budou v dosahu některého z vašich Apple zařízení. Takže pokud je ztrátíte budete se muset vrátit na místo pravděpodobné ztráty, protože Bluetooth má dosah okolo pěti metrů.

Aplikace vám také umožní přehrát speciální zvuk, díky kterému bude snažší sluchátka najít, pokud budou někde zapadlá. Tento zvuk bude mnohem hlasitější, než když jsou AirPods v uších proto vás aplikace první upozorní před přehráním toho zvuku, abyste například zbylé sluchátko vyndali z ucha. Tato funkce bude pravděpodobně mnohem účinější než hledání sluchátka na mapě.

Zdroj: 9to5mac.com