Když po práci, u těch šťastnějších případně i přímo v práci, dospěje den ke chvilce odpočinku, sáhne významná část lidí po svém chytrém telefonu. Od krátké textové komunikace s partnerem či přáteli, přes zprávy ze světa, domova nebo sportu až po oddych ve formě některé z mnoha her na trhu zábavního průmyslu, které jsou součástí běžných dnů nejednoho z nás. Kterým sportovním hrám se dostalo největší obliby a co od nich čekat?



Stolní tenis jedním prstem

Namožené zápěstí ze stolního tenisu? Stejně tak lehce si toto zranění přivodíte při hraní Table Tennis Touch. Vyladěná hratelnost a výborný obsah hry vás totiž udrží s prstem na pálce a o rychlé pohyby nebude nouze. Ovládání pálky se děje sérií tahů prstem po displeji, jejíž pochopení i přes ne úplně ideální intuitivnost nastíní krátký tutoriál. Nebude trvat dlouho a své umění budete praktikovat na tréninkových stolech, kde budete trefovat vymezené oblasti stolu, panáčky nebo třeba kuželky na přesnost. A nejen to, čeká na vás i jednoduchá kampaň s množstvím turnajů či nesčetně vložených miniher. Nechybí ani multiplayer pro porovnání s přáteli či soupeři z celého světa. Není divu, že si hra vysloužila 90%.

Golfistou přes noc

Paradox zmenšování golfové jamky čím blíže k ní hráč je platí bez výjimky i v podání Super Stickman Golfu 3, který navíc boří nejeden zažitý pohled na golfová hřiště. Třetí díl oblíbené hry vyšel po více než roce příprav a na herním zpracování je to znát. Velký rozsah herního světa s desítkami jamek a spoustou nejen vizuálních, ale i co do hratelnosti, významných prvků jako kostýmy či míčky dávají hře neobyčejný nádech nadpozemského sportovního výkonu. To vše s ovladatelností pouhými třemi tlačítky, u nichž vývojáři vsadili na vysoký cit a tím maximální kontrolu jednotlivých akcí. I díky velké fanouškovské základně se hře dostalo taktéž hodnocení 90%.

https://https://www.youtube.com/watch?v=HYtyKF0QNzw

Fotbalové simulátory všeho druhu

Dosáhnout svou postavou pomyslného sportovního vrcholu ukazuje velice graficky jednoduše pojatá hra New Star Soccer. Vše koresponduje s potřebami sportovního trhu, kdy se nově vytvořená postava musí vyhrabat z pralesní ligy, aby se postupně předvedla na světové scéně a následně pod září reflektorů získávala prestižní trofeje. Hra je kombinací simulace s akční hrou, kdy ovládání hry realizujete pouze během dotyku postavy s míčem, jindy se herní děj realizuje pouze v grafickém výpisu promítaném na obrazovce. Zákulisí sportovce je však ve hře neméně podstatné a vychází ze vztahů s okolím nebo životního stylu až po předražené hráčské agenty a sázení na vlastní utkání. I proto si vysloužil oproti konkurenčním herním titulům 88%.

Pokud však při sledování fotbalového utkání patříte mezi výrazné kritiky trenérské taktiky a myslíte, že to svedete o mnoho lépe, nabízí se pro vás Football Manager Touch 2017. Další díl úspěšného titulu přidává jen velmi jemné změny, ovšem stále nabízí do nejmenších detailů propracované zákulisní dění ve fotbalovém týmu od novinek na přestupovém trhu, přes tipy od skautů až po samotná utkání, jejichž hlavním stratégem je právě důsledně pracující manažer, znalý silných stránek a kvalit svých svěřenců. Umění trenérského řemesla je hodnoceno na pomezí 80%.