Garmin představil novou verzi jejich zabudované auto-navigace Garmin Drive, která využívá Bluetooth konektivitu k připojení s iPhonem. Většina z navigací je dostupná buď v 5“ palcové nebo v 6,95“ palcové verzi, označené příponou 51 a 61.



Hlavní nové funkce navigací od Garminu jsou takzvané real-time služby. Do této kategorie spadají nové funkce jako například live traffic – živé snímání provozu, dále live parking, kde se řidiči mohou těšit na živé parkovací informace ze služby Parkopedia nebo funkce LiveTrack, která Vám umožňuje sdílet Vaši momentální polohu s přáteli.

Dražší z navigací – Garmin DriveSmart 51/61 poskytuje i Wi-Fi připojení k bezdrátovým mapám a systémovým aktualizacím, zatímco DriveAssist 51 přidává vestavěný dashcam, který poskytuje upozornění řidiči, jakož i současné nahrávání jízdy.

Integrovaná kamera rovněž nabízí nové bezpečnostní funkce pro řidiče, mezi které patří vybočení z jízdního pruhu nebo třeba upozornění na pohyb auta, což se může hodit při špatném zaparkování auta. Navigace také může automaticky poslat SMS zprávu rodině nebo kamarádům při autonehodě. Ve zprávě je samozřejmě přiložena i lokace havarovaného automobilu. Pokud pojedete třeba na výlet, můžete si nastavit, že kamera každou chvílí vyfotí ‚timelapse‘ z Vaší jízdy.

Nové navigace budou podle potvrzených informací dostupné příští měsíc.

Zdroj: 9to5mac.com