Tony Fadell popisuje vývoj prvního iPhonu. Co všechno prozradil? Na to se zaměříme níže v tomto článku. Některé nápady, se kterými přišel Steve Jobs při vývoji iPhonu byly opravdu velice udivující. Dovedete si například představit iPhone s kolečkem, kterým disponoval klasický iPod?



První věc, jakou chtěli vytvořit byl iPod Video. Ano, ta malá kouzelná krabička měla nově přehrávat i video. Místo fyzického kolečka by bylo kolečko virtuální. Další možností byl „telefon iPod“ s malým displejem, podobným pro telefony Nokia. Chtěli ale zachovat kultovní kolečko, vznikl by tak zřejmě iPhone, který by vypadal jako stará pevná linka. Kdo byl zastáncem onoho kolečka? Nikdy jiný, než samotný člověk, který Apple založil – Steve Jobs. Mnoho typů prototypů bylo vyrobeno a zkoušeno, dokud nebyl na světě první iPhone. Zkoušení nového výrobku se potýkalo s mnoha problémy.

Raný vývoj iOS znamenal chtíč integrovat Linux. Druhým proudem byla minimalizace OS X, která nakonec zvítězila. Steve Jobs byl šťastný. Poté nastal „soudný den“, 9. leden 2007. Steve Jobs představuje v San Franciscu mobilní telefon s širokoúhlým multi-touch skleněným displejem, 2 Mpx fotoaparátem, rozlišení 163 pixelů na palec a „až“ 16 GB paměti. Tehdy opravdu revoluční zařízení.

Zdroj: appleinsider.com