Agentura Bloomberg zveřejnila nové informace ohledně chování Applu k investorům. Podle ní je Apple v pozici, kdy si jasně vybírá pouze velké a významné investory, naopak k těm ostatním se chová nekorektně a automaticky je zamítá. Největším oblastí, kterou Apple zamítá jsou investiční bankéři k těm má asi firma averzi z rizika.



Zajímavá je i oblast akvizicí Applu, kde k významnějšímu nákupu došlo v roce 2014 s firmou Beats a pozdějším spuštěním Apple Music. Podle analytiků a investorů jde další krok Applu směrem k online videu a streamovacích služeb. Zde potřebuje Apple podle investorů alespoň jednu velkou akvizici v online videu, aby mohl konkurovat Netflixu, Amazon Prime video a dalším. Jednou větou však dodávají, že ani jedna akvizice nemusí však stačit.

Za účelem dosažení příjmů ve výši 50 miliard dolarů ze vlastních služeb do roku 2021. K dostažení této častky musí Apple získat ještě dalších 13 miliard dolarů v příštích čtyřech letech. Mimochodem Netflix měl v roce 2016 obrat 9 miliard dolarů.

To by mohlo zahrnovat investici do velkých ryb, jako např. Walt Disney nebo Tesla Inc. Strategické firmy jsou ovšem i ty malé, nejen že jsou přijatelné cenou, ale mají často své vlastní know-how, ale s těma Apple podle investorů nechce vůbec spolupracovat.

Zdroj: macrumors.com