Už před pár dny se objevily informace o přípravě napsání dopisu Trumpovi. Tim Cook se dokonce s Donaldem Trumpem sešel už v prosinci loňského roku, kdy ještě nebyl zvolen Americkým prezidentem.



Apple v tom není rozhodně sám, mezi další společnosti patří Google, Microsoft a Facebook. Těmto firmám dělají proti imigrační zákony problémy. Jednak často podporují lidská práva a druhou věcí jsou pracovníci v jejich střediscích, kde pracují samozřejmě i imigranti a přímo se jich to může týkat. Podle Tim Cooka jsou to až stovky zaměstnanců Applu.

Tim Cook chce v bílém domě jednat o zrušení těchto zákonů nejen pro Apple, ale i celé země. Připomeňme, že občasné Iráku, Íránu, Somálska, Súdánu, Libyi, Sýrii a Jemenu mají zákaz od vstupu do Spojených států dpo dobu 90 dnů. A to dělá nemalé problémy i leteckým společnostem, které musejí měnit personál v letadlech.

 

Podívejte se na návrh dopisu (pouze přeloženo přes Google překladač):

Vážený pane předsedo Trump,

Od narození země, Amerika byla země příležitostí – uvítací nově příchozí a dát jim šanci vybudovat rodiny, kariéry, a podniky ve Spojených státech. Jsme národ udělal silnější přistěhovalci. Jako podnikatelů a vedoucích pracovníků, naše schopnost růstu našich podniků a vytváření pracovních míst je závislá na příspěvcích přistěhovalců ze všech prostředí.

Sdílíme svůj cíl zajistit, aby náš imigrační systém splňuje současné bezpečnostní potřeby a udržuje naše země v bezpečí. Obáváme se však, že váš nedávný výkonný objednávka bude mít vliv na mnoho držitelů víz, kteří pracují tvrdě zde ve Spojených státech a přispívají k úspěchu naší země. V globální ekonomice, je důležité, že budeme i nadále přilákat ty nejlepší a nejchytřejší z celého světa. Vítáme změny, vaše administrativa vynaložila v posledních dnech v tom, jak Department of Homeland Security bude realizovat výkonné nařízení, a my jsme připraveni pomoci vaší administrace identifikovat další příležitosti, aby zajistily, že naši zaměstnanci mohou cestovat s předvídatelnosti a bez zbytečného odkladu.

Náš národ má soucit je součástí toho, co dělá to výjimečné, a my jsme odhodláni pomoci vaší administrace identifikovat přístupy k důkladné prohlídce bez plošného pozastavení hospitalizací v rámci programu USA pro uprchlíky přijímací. Zatímco bezpečnostní prověrky a postupy mohou a měly by být vždy předmětem průběžného hodnocení a zlepšování suspenze deka není správný přístup.

Stejně tak jsme připraveni určit, jak přispět k dosažení vašeho stanovený cíl přinášet jasnost do budoucnosti 750.000 Zoufalci v této zemi pod ochranou odložené akce dětství příchody programu (dacă) pro v cestě „, které umožní lidem šťastná a pyšná. „odstranění těchto ochran tím, že brání obnovování by účinně ukončit program a eliminovat možnost pro tyto Zoufalci pracovat a žít bez strachu z deportace.

Podnikatelská komunita sdílí váš závazek k rostoucí americkou ekonomiku a rozšiřování pracovních míst po celé zemi. Půjčujeme obě tisíce Američanů a některé z nejvíce talentovaných lidí ze zahraničí, kteří pracují společně s cílem pomoci našim společnostem uspět a rozšířit naši celkovou zaměstnanost. Jak jste uvažovat o změnách k národu složitých a vzájemně propojených imigrační politice, ať už v oblasti obchodu a zaměstnanosti na bázi víza, uprchlíci, nebo DACA, doufáme, že nás budete používat jako zdroj pomoci dosáhnout imigrační politiky, které oba podporují práci amerických podniků a odrážejí americké hodnoty.

Zdroj: 9to5mac.com