Studie prostřednictvím The Wall Stree Journal ukazuje sexistické postoje v preferování pohlaví u hlasové asistenční služby Siri. Indiana univerzitní studie prokázala, že muži i ženy preferují ženský hlas, který je příjemnější teplejší a zákazníci mají pocit více opečovávání.



Microsoft a Amazon potvrdil to stejné ve vlastních výzkumech. Studie ukázala, že mužský hlas je upřednostňován v situacích, kdy se učí člověk na počítači a nových technologií, ale při rozhodování o lásce a vztazích jasně vede ženský hlas.

Google například nedává ani u své hlasové asistentky Cortany neměl možnost přechodu na mužský hlas. Siri původně vznikla také na ženském hlase, ale ve většině zemí se později začal nabízet i mužský hlas. Kde však je nastavený mužský hlas jako výchozí je: arabština, holandština, francouština a angličtina pro Velkou Británii. Nastavení hlasu naleznete v Nastavení > Siri > Siri hlas.

Siri byla hlavní novinkou integrace do systému macOS Sierra 10.12 v roce 2016, takže si hlas můžete zvolit i na počítačích Mac.

Zdroj: 9to5mac.com