Návod, nejen pro začátečníky plný rad, jak rychle nabíjet iPhone. Plné nabití iPhonu trvá 2 až 3 hodiny, ale lze to urychlit. Jednou z možností je nabíjet iPhone nabíječkou s vyšším výkonem. Normální adaptér dodávaný k iPhonu nebo přes kabel u USB v počítači má výkon 5 wattů.



Pokud však použijete nabíječku určenou pro iPad, tak můžete značně urychlit čas nabíjení. Tato nabíječka má totiž 10 nebo 12 wattů. Ano, je to sice dvojnásobná síla, ale stále je to výkon certifikovaný firmou Apple pro bezpečné nabíjení iPhonu. iPad nabíječka zvládne nabít iPhone na 70% za polovinu kratší čas, než s klasická iPhone nabíječka.

Další významnou radou je odpojení čipů nebo úplné vypnutí a tím dosáhnete mnohokrát kratší čas pro nabíjení. Možná to zní složitě, ale je to jednoduché stačí vypnout iPhone a nebo jej přepnout do letového režimu. Můžete využít i režim nízké spotřeby Nastavení > Baterie, ale letový režim nebo úplné vypnutí je mnohem efektinější (následující obrázek).

Vliv na nabíjení má samozřejmě i teplota, extrémní zima nebo naopak teplo v létě není moc přínosné pro samotné vlastnosti baterii, proto se snažte nabíjet svůj iPhone v pokojové teplotě.

Zdroj: 9to5mac.com