Informovali jsme vás o tom, že hackeři získali přihlašovací údaje a hesla k více než 600 milionům iCloud účtům. Pokud se bojíte, že byste mohli patřit mezi smolaře, které si vyberou hackeři a smažou jim účet nebo pouze chcete mít svá data lépe zabezpečená, tak následujte tyto kroky.



 

Změňte si heslo

Pokud používate stejné heslo k iCloud i k jiným webovým stránkám, tak si jej změňte. A to, i když používáte stejné heslo k iCloudu několik let.

Ujistěte se, že máte aktivované dvoufaktorové ověření

Pokud ještě nemáte aktivovanou tuto funkci, mělo by pro vás být prioritou, to co nejrychleji udělat. To znamená, že nikdo nebude moci přistupovat na váš účet z neznámého zařízení, i když budou vlastnit vaše přihlašovací údaje. Pokud se budete chtít přihlásit vy z neznámeho zařízení, tak vám na jedno z vašich zařízení přijde kód, který budete muset zadat.

Skutečně máte dvoufaktorové oveření a ne jenom ověření ve dvou krocích? 

Ověření ve dvou krocích je zastaralé, proto je důležité mít dvoufaktorové ověření zapnuté. To můžete zkontrolovat ve svém iPhonu v Nastavení, poté v iCloud a po kliknutí na váš účet vybrat možnost Heslo a zabezpečení. Celý proces můžete zkontrolovat i po příhlášení k iCloud.com.

Zkontrolujte vaše zařízení

Když už budete na stránkách iCloud, tak můžete zkontrolovat vaše zařízení, která jsou přihlášena k vašemu iCloud účtu. Pokud by některé z nich nebylo vaše, tak jej jednodušše můžete z tohoto seznamu odstranit.

Používejte správce hesel

Abyste měli všude dostatečné silná hesla a zároveň odlišná, tak budete muset využít správce hesel, který vám dané heslo vždy automaticky vygeneruje. Safari tuto funkci defaultě využívá, ale pokud chcete mít hesla pod kontrolou napříč všemi zařízeními či platfomami, tak můžete využít aplikaci 1Password nebo LastPast.

Zdroj: 9to5mac.com