Podle jednoho analytika má společnost Apple problémy s výrobou OLED panelů, které budou součástí nového iPhonu 8. Displej by měl být téměř přes celou přední část, takže společnost Apple pracuje na integraci Touch ID přímo do OLED panelu.



Nyní se zdá, že vše nejde podle plánu a společnost Apple bude muset zvolit jiný prototyp, pokud nevyřeší problém s Touch ID. Jablečná firma by měla využívat svoji vlastní technologii AuthenTech k zabudování Touch ID pod displej. Nicméně společnost Apple má nyní výrobní problém, právě v inkriminovaném místě displeje.

U budoucího iPhonu 8 bychom se tedy mohli dočkat pouze technologie pro rozpoznávání obličejů a Touch ID by nebylo jinak vyřešeno, i když tato možnost je méně pravděpodobná. Spekuluje se také o méně futuristickém designu, kdy by společnost Apple mohla přesunout Touch ID na zadní stranu iPhonu.

Další možností je, že Apple odsune představení tohoto výjimečného kousku a bude dále pracovat na řešení problému s Touch ID. Už dříve se spekulovalo, že Apple sice představí iPhone 8 v září, ale do prodeje půjde až o dva měsíce později.

Zdroj: 9to5mac.com