Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 27. března do 2. dubna 2017 událo okolo společnosti Apple? Na začátku týdne byly aktualizovány všechny operační systémy pro jablečná zařízení. A i tento týden se objevily nové informace o iPhonu 8.



 

iOS a macOS ztrácejí podíl na trhu a Chrome OS jde nahoru

FuturesSource dělá každý rok průzkum podílu na trhu s operačním systémem. Průzkum je zaměřen na USA, proto zde mohou být některá překvapivá čísla např. u systému Windows. Chrome OS se zvýšil podíl na trhu v roce 2016 na 58% z původních 50% v roce 2015. Zatímco iOS klesl na 14% z 19% a macOS na 5% z 6%.

Apple právě vydal iOS 10.3 pro veřejnost!

Apple právě vydal macOS Sierra 10.12.4 pro veřejnost!

Apple právě vydal watchOS 3.2 pro veřejnost!

Apple právě vydal tvOS 10.2 pro veřejnost!

Apple aktualizoval Pages, Numbers a Keynote pro iOS i macOS!

Společnost Apple dnes aktualizovala kancelářský balík iWork na verzi 3.1 se spoustou novinek. V Pages budete mít nové možnosti formátování textu, můžete nově spojit jednotlivé oddíly dokumentu, ale také můžete snadněji vytvářet rovnice.

Nový 10,5″ iPad Pro už se vyrábí! Dočkáme se brzy?

Podle úniků od výrobců bychom se měli brzy dočkat nového 10,5″ iPadu Pro. Tuto zprávu zjistil analytik Rhoda Alexander, kterou prozradil magazínu Forbes. V tomto okamžiku je však nejasné, zda se nového iPadu Pro dočkáme už na vývojářské konferenci v červnu nebo až v září či později.

Aplikace Apple TV Remote je nyní dostupná i pro iPad!

Aplikace Apple TV Remote je nyní dostupná i pro iPad! Aplikace byla aktualizována na verzi 1.1, která vyšla společně s aktualizací Pages, Numbers a Keynote. Příchod této aplikace na iPad se očekával. Uživatelé mohou pomocí této aplikace na iPhonu a nově i iPadu ovládat Apple TV, stejně jako kdyby ji ovládali pomocí klasického ovladače.

Co je nového v iOS 10.3?

Společnost Apple vydala aktualizaci iOS 10.3 pro veřejnost, která bude pravděpodobně poslední velkou aktualizací iOS 10. Na první pohled se tato aktualizace nemusí zdát přelomová, ale přináší několik menších vylepšení, které přinesou mnohem lepší zážitek z užívání iPhonu či iPadu.

Únik o novinkách Siri v iOS 11

Nová zpráva mluví o vylepšené Siri v systému iOS 11. Apple bude aktualizovat Siri s integrací iMessage, iCloud synchronizací a hlavně schopností učit se z uživatelského chování.

Apple zahájil registraci na WWDC 2017

Apple zahájil registraci na WWDC 2017. Pokud byste tedy konferenci, na které Apple zřejmě představí iOS 11 a macOS 10.13 chtěli zažít, tak nyní máte možnost se registrovat. Protože je zájem o tuto událost vždy obrovský, bude Apple poměrně drahé vstupenky losovat.

Apple právě vydal první betu iOS 10.3.2 pro vývojáře!

Apple právě vydal první betu watchOS 3.2.2 pro vývojáře!

Apple právě vydal první betu macOS Sierra 10.12.5 pro vývojáře!

Apple právě vydal první betu tvOS 10.2.1 pro vývojáře!

Unboxing a recenze iPhone 7 Plus PRODUCT (RED)™ Special Edition

Petr Mára udělal první unboxing v ČR, okamžitě toho mohl využít k prozrazení prvních dojmů z telefonu iPhone 7 Plus PRODUCT (RED)™ Special Edition. Zakoupením tohoto produktu automaticky přispěl na boj proti HIV. Dává smysl změnit svůj iPhone za (RED)? Pro koho je? Proč si jej (ne)koupit?

Po bojkotování Applu, prezident Donald Trump opět používá iPhone

Před více než rokem tehdy ještě jako kandidát na prezidenta Donald Trump vyzval k bojkotu všech Apple produktů uprostřed bitvy společnosti Apple s FBI kvůli odemykání iPhonu z útoku v San Bernardinu.

iOS 10.3 opravuje chybu pro vymáhání peněz od uživatelů

Apple uvolnil iOS 10.3 pro veřejnost, ten opravuje JavaScript chybu, která dovolila podvodníkům pokusit se vydírat peníze od užvatelů iOS přes internetový prohlížeč Safari.

iPhone 8 se bude jmenovat iPhone Edition a bude mít Touch ID vzadu!

Už dlouho se spekuluje o tom, že nový iPhone bude mít displej bez okrajů, tzn. přes celou přední část. Ale byla otázka, co se stane s Touch ID? Podle mnohých jej měla nahradit technologie zabudovaná přímo do displeje, ale dnes vyšlo najevo, že Touch ID bude na zadní straně iPhonu.

Apple vydal první betu iOS 10.3.2 pro veřejné testery!

AAPL mohou dosáhnout částky až 200 dolarů za akcii!

Podle analytiků z UBS by akcie společnosti Apple mohly opět lámat rekordy. Hodnota AAPL už letos dosáhla jedenácti rekordů a analytici předpokládají, že do dvou či maximálně tří let hodnota ceny za jednu akcii překroči magickou hranici 200 dolarů.

Je lepší iPhone 7 nebo Samsung Galaxy S8?

Tuto otázku si jistě po středečním odpoledni pokládá mnoho z vás. Ale je třeba si uvědomit, že můžete porovnávat iPhone 7 a novinku společnosti Samsung. Na porovnání z hlediska hardwaru si budete muset počkat až do září, kdy společnost Apple představí svůj výjimečný model.

Co se ukrývá pod šasi nového 9,7″ iPadu?

Společnost Apple minulý týden začala prodávat nový 9,7″ iPad jako levnou variantu iPadu. Není překvapením, že uvniřt těla iPadu se nachází iPad Air. Můžete to sami porovnat na fotografii od iFixit, vlevo se nachazí původní iPad Air a vpravo nový 9,7″ iPad.

Apple právě vydal první betu macOS Sierra 10.12.5 pro veřejné testery!

Analytik tvrdí, že iPhone 8 nebude mít tak zahnutý displej jako Galaxy S8

Analytik Rod Hall ze společnosti JP Morgan zveřejnil svoji poslední analýzu dodavatelských řetězců společnosti Apple, což nám napovídá, jak bude nový iPhone 8 vypadat i jakou bude mít cenu. Displej iPhonu 8 by neměl mít příliš zaoblené hrany displeje jako to můžeme vidět u Samsung Galaxy S8.

Apple Music vede v počtu unikátních uživatelů za měsíc před Spotify

Apple Music sice nemá nejvyšší počet placených uživatelů, tam vede jasně Spotify, ale má výhodu před konkurentem je v tom, že má vyšší počet měsíčních unikátních uživatelů na mobilních zařízeních, a to i díky své velkorysé tříměsíční zkušební verzi zdarma.

Deset důvodů, proč si stáhnout a nainstalovat iOS 10.3!

V pondělí večer společnost Apple vydala dlouho očekávanou aktualizaci iOS 10.3 pro veřejnost. Ti, kteří stále váhají, se mohou podívat na tento článek, který je přesvědčí, aby nový systém vyzkoušeli. Jedná se o aktualizaci, kterou doporučujeme všem uživatelům iZařízení.

MacBook Pro má daleko lepší výdrž baterie než tvrdí Apple

Po testech společnsoti Consumer Reports vyplynulo na jevo, že MacBook Pro má ještě větší výdrž na baterii než deklaruje společnost Apple. Ve Velké Británii byly tyto výsledky potvrzeny spotřebitelským testováním.

Nový iPhone bude mít True Tone displej i 3D senzory

Podle anayltiků z Barclays budou mít nové iPhony, které společnost Apple představí v září, True Tone displej. Jedná se tak o iPhone 7s, iPhone 7s Plus a iPhone 8. Zpráva také odhaluje informace ohledně 3D senzorů, které by měly být, jak zepředu, tak zezadu těla iPhonu.

TSMC začala vyrábět čipy A11 pro nadcházející iPhony

Ačkoli se v nejbližší době neočekává představení nových iPhonů, tak společnost TSMC už začala vyrábět čipy A11. Ty bychom poté měli na podzim najít v iPhonu 7s a iPhonu 8. Současný iPhone 7 má čip A10 Fusion, který je čtyřjádrový. Má dvě vysoce výkonná jádra a dvě s nižší spotřebou.

Podívejte se na koncept iPhonu X se zahnutým displejem!

Očekává se, že na podzim toho roku bude představen zcela nový iPhone, zatím není znám jeho přesný název, ale bývá označován jako iPhone 8, iPhone X nebo iPhone Edition. Dnes se můžete podívat na koncept iPhonu X od Tejas Pawara, který má zahnutý displej.