Společnost Apple dnes večer vydala aktualizaci iOS 10.3 pro veřejnost, která bude pravděpodobně poslední velkou aktualizací iOS 10. Na první pohled se tato aktualizace nemusí zdát přelomová, ale přináší několik menších vylepšení, které přinesou mnohem lepší zážitek z užívání iPhonu či iPadu.



Obecně by mělo být vaše iZařízení rychlejší a trochu se pozměnilo uživatelské rozhraní a některé funkce.

Nový souborový systém od Applu

Jedna z nejlepších věcí, kterou přinesla tato aktualizace, je nový souborový systém (APFS). Nejen, že vaše zařízení bude mnohem rychlejší, ale také se vám uvolní mnohem více místa, což jistě ocení drtivá většina uživatelů s malou kapacitou úložiště.

Průměrně byste mohli mít až o 2 GB více úložného prostoru, ale některým uživatelům se může uvolnit až 5 GB. APFS také zajistí zvýšení výkonu, což se především týká starších zařízení jako je iPhone 5.

Find My AirPods

Máte sluchátka AirPods a bojíte se, že je ztratíte? Už nemusíte. Stačí si otevřít aplikaci Find My iPhone a v ní naleznete novou kartu s Find My AirPods. Sluchátka však musí být propojena s iPhonem pomocí Bluetooth, poté už vám nic nebrání v hledání ztraceného sluchátka.

Siri je vzdělanější

I asistentka společnosti Apple se někdy splete, ale jablečná firma pracuje na tom, aby byla co nejchytřejší. Pokud vás zajímá kriket, tak Siri už bude vědět, že je to sport a také vám prozradí skóre utkání a další.

App Store a vývojáři

Vývojáři nyní budou moci odpovídat na hodnocení a recenze od uživatelů jejich aplikací, aby vyřešili nebo objasnili daný problém. A dále budou moci měnit ikonky aplikací bez toho, aby se daná aplikace musela aktualizovat.

Uživatelské rozhraní

Malé změny se udály i v uživatelském rozhraní. Při opouštění aplikace se náhled aplikace zmenšuje a má zaoblené rohy, ale toho si málokdo všimne. Další změnou jsou kolečka, na které doplňujete svůj kód, dříve to byly čárky. Největší vizuální změny se doškala aplikace Mail. Při otevření e-mailu vidíte šipku zpět, která navíc prozrazuje počet nepřečtených e-mailů a dále vpravo nahoře přibyly šipky nahoru a dolů pro snadnější procházení e-mailů.

Aplikace Nastavení

V Nastavení nově najdete svůj profil a informace o připojených zařízení a stavu iCloud úložiště. Také další informace, které se týkají iCloud a můžete zde spravovat svá hesla, platby a osobní informace.

Aplikace Mapy

Při oddalování map se vám nyní zobrazí pouze pohled na plochu a Mapy nepočítají se zakřivením Země, takže neuvidíte Zemi z vesmíru. V pravo dole také najdete aktuální informaci o počasí na daném místě.

CarPlay

Přepínání aplikací v CarPlay je nyní snažší. Místo toho, abyste se stále vraceli na domovskou obrazovku, nyní vidíte v postranním palenu tři poslední spuštěné aplikace. Usnadní to tak přepínaní například mezi mapami a hudbou.

Na souhrn toho, co se nachází za novinky v iOS 10.3, se můžete podívat ve videu.

Zdroj: iphonehacks.com, youtube.com