Pravidelná rubrika ukazující vše nejdůležitější za uběhlý týden. Co vše se od 3. dubna do 9. dubna 2017 událo okolo společnosti Apple? Na začátku týdne společnost Apple aktualizovala iOS a poté nás zaskočila upgradem Maců Pro, které byly naposledy aktualizovány v roce 2013.



 

Apple najímá důležité zaměstnance z YouTube a Spotify

Apple rozšiřuje svojí televizní strategrii vč. samotných videí. Důvod je jasný, ovládnout přes Apple TV obývací pokoje. Nedávné informace mluví o najmutí výkonných zaměstnanců ze Spotify a YouTube.

Apple vyvíjí své vlastní grafické čipy pro budoucí iPhony

Britská společnost Imagination Technologies, která vyrábí grafické čipy PowerVR pro splečnost Apple, oznámila, že během dvou let přestane grafické čipy pro jablečnou firmu vyrábět. Dále uvedla, že společnost Apple pracuje na vývoji vlastních grafických čipů.

Apple právě vydal iOS 10.3.1 pro veřejnost!

Příští generace DDR5 RAM bude dvakrát rychlejší než DDR4, ale MacBook Pro má stále DDR3

Organizace JEDEC, která vyrábí globální standardy pro počítačové paměti, oznámila, že v červnu roku 2017 se dočkáme nové generace DDR5 standardu operační paměti RAM. Tento standard by měl být poté dostupný v roce 2018, se kterým poté bude moci pracovat společnost Intel.

Apple si objednal 70 milionů OLED panelů od Samsungu!

Společnost Apple si měla objednat 70 milionů OLED panelů od společnosti Samsung pro nový iPhone 8, kterého se máme dočkat koncem tohoto roku. Toto číslo je v souladu s předchozími zprávami, podle kterých je patrné, že hlavním a možná také jediným dodavatelem OLED panelů pro společnost Apple bude Samsung.

Co je nového v iOS 10.3.1?

Společnost Apple včera večer vydala menší aktualizaci iOS 10.3.1. Tuto aktualizaci naznačovala už i minulý týden uvolněná první beta verze iOS 10.3.2. Aktualizace iOS 10.3.1 přináší opravy chyb a vylepšení zabezpečení pro váš iPhone či iPad.

Apple upgradoval Mac Pro a přislíbil i nový iMac a další!

Je to tady, událost, na kterou všichni uživatelé čekali už hodně dlouho. Mac Pro nebyl upgradován čtyři roky a nyní se příznivci jablečných produktů dočkali. Mimoto se Apple vyjádřil, že bude pokračovat i ve výrobě jablečných Thunderbolt Displejů.

Apple zveřejní výsledky za Q2 2017 už 2. května

Apple dnes oznámil, že 2. května 2017 zveřejní klasicky prostřednictvím konferenčního hovoru zisk a celý obrat za Q2 2017. Hovor bude dlouhý zhruba 30 minut a bude uskutečněn v čase 2PM PT / 5pm ET.

Nového iMacu pro profesionály se dočkáme ještě letos!

Společnost Apple dnes aktualizovala Mac Pro a také přislíbila nový iMac, který by měl být určen především profesionálům. A podle posledních zpráv to vypadá, že nového iMacu se dočkáme ještě tento rok.

Dočká se aktualizace i Mac mini?

Společnost Apple dnes aktualizovala Mac Pro a také oznámila, že hodlá ještě tento rok vydat nový iMac určený profesionálům. Na tiskové konferenci došla řeč také na Mac mini, který je alternativou k Macu Pro pro mnohé uživatele.

Apple připustil, že nový design Macu Pro 2013 nebyla dobrá volba

Společnost Apple přiznala, že poslední dobou trochu zanevřela na profesionální uživatele, přičemž právě tito uživatelé ji utváří. Proto společnost Apple aktualizovala stávající Mac Pro z roku 2013 a přislíbila úplně nový Mac Pro, který by měla vydat příští rok.

Kolik stojí nový Mac Pro a jak je na tom po technické stránce?

Na tiskové konferenci společnost Apple oznámila upgrade Macu Pro, a také to, že za rok chystá úplně nový Mac Pro. Společnost Apple na svých oficiálních stránkách už nenabízí čtyřjádrový Mac Pro, ale pouze nový šestijádrový model a navíc i osmijádrový model.

Nového iPhonu 8 se dočkáme až v říjnu nebo listopadu

Podle nové zprávy to vypadá, že představení nového iPhonu 8 se dočkáme mnohem později než jsme zvyklí. Společnost Apple většinou představí nové iPhony první týden v září a do prodeje je uvolní týden poté. Deník Economic Daily News však naznačil, že letos to bude jinak.

Cena iPhonu 8 bude nižší než se očekává

Nedávno se objevila zpráva, že iPhone 8 bude stát přes 1 000 dolarů, což by znamenalo, že v Česku by se cena vyšplhala přes 30 tisíc. Ale nyní se zdá, že tento prémiový model nebude o tolik dražší než jsem zvyklí u standardních modelů.

Apple Watch Series 3 výjdou koncem letošního roku

Dodavatelské sítě Applu upozorňují na příští generaci Apple Watch, která bude navazovat názvem Series 3 na poslední druhou sérii. Naplánované představení je na druhou polovinu roku 2017, přičemž by měly být hodinky v prodeji koncem letošního roku.

Apple nehodlá vyrábět Macy s dotykovým displejem ani s ARM procesory

Na tiskové konferenci, na kterou společnost Apple pozvala vybrané novináře, se hlavně mluvilo o novém Macu Pro a iMacu. Ale také přiznala, že neplánuje vyrábět Macy s dotykovým displejem či Macy, které jsou poháněné výhradně procesory s architekturou ARM.

Apple vydal novou aplikaci Clips pro iPhone a iPad!

Apple možná pracuje na 8K displeji a také na novém Macu mini

Společnost Apple se na tiskové konferenci vyjádřila tak, že hodlá zcela přepracovat Mac Pro a také se vrátí k výrobě externích displejů, které by měly být vhodné pro Mac Pro. Jablečná firma více o svých plánech s externími displeji neprozradila, ale podle blogu Pike’s Universum pracuje na displeji s rozlišením 8K.

Apple podepsal smlouvu se Samsungem na dodávku OLED panelů

Společnost Apple se snaží připravit na velký zájem o nový iPhone 8, proto se dohodla na dvouleté spolupráci se společností Samsung. Původní čísla, která pohybovala okolo 70 milionů OLED panelů byla navýšena na neuvěřitelných 92 milionů OLED panelů.

Jak se bude jmenovat příští macOS?

Červnová vývojářská konference WWDC 2018 se blíží a v redakci začínáme uvažovat o budoucím pojmenování operačního sytému macOS pro počítače Mac. Před pár lety byly systémy pojmenované ještě po šelmách a kočkách, ale poslední 3 roky udělal Apple změnu v podobě názvů národních parků, hor, pláží a významných části USA.

Podíl malwaru pro Mac za poslední rok výrazně vzrostl

Společnost McAfee, která se zabývá vývojem bezpečnostního softwaru, vydala zprávu, ve které uvádí, že malware pro systém macOS vzrostl o neuvěřitelných 744 % během roku 2016. Celkem bylo infikováno 460 000 Maců. I když je tento vzestup malewaru rapidní, tak můžete zůstat v klidu.

Objevily se náčrtky iPhonu 8!

Dnes se objevil náčrtek iPhonu 8, který by nemusel být falešný. Ve skutečnosti jej vytvořil Benjamin Geskin, který však informace a základní náčrtek získal od zaměstnance, který pracuje v továrně, kde se vyrábí iPhone 8. Je tedy pouze na vás, jestli uvěříte.

iPhone 8 může mít Smart Connector pro bezdrátové nabíjení

Podle izraelského blogu The Verifier má mít příští iPhone 8 speciální konektror, který umožní bezdrátové nabíjení a také podporu virtuální a rozšířené reality. Tento Smart Connector už má iPad Pro a umožňuje jeho propojení s klávesnicí.

Apple učí Siri, aby rozeznala váš hlas, pouze váš hlas

Přístup do uzamčeného iPhonu pomocí Siri je potenciální bezpečnostní hrozbou. Kromě toho Siri uposlechne příkaz od kohokoli, pokud je vaše zařízení odemčeno. Společnost Apple má však řešení, naučí Siri rozeznat pouze váš hlas.