Apple na svých stránkách začal nově prodávat jednu z dalších „hraček“ – jedná se o speciálního malého drona, který ovšem zvládne velké věci. Zároveň se může pyšnit i nízkou cenou oproti konkurenci – ta je více než poloviční.



Hover Camera Passport Drone překvapí především svou velikostí – jednoduše ho můžete složit do tašky či batohu a ani nepoznáte, že ho právě máte. Jeho hmotnost činí pouhých 238 gramů.

Dronova kamera dokáže natáčet videa v rozlišení 4K a fotoaparát má rozlišení 13 Mpx a vybaven je i bleskem. K dispozici je i 3megapixelový fotoaparát, který je namířen směrem dolů. Dron má také systém ke své vlastní stabilizaci. Natočené video je možné uložit do 32GB vnitřní paměti dronu a později ho přes USB kabel zkopírovat třeba do počítače. Pomocí speciálního AI algoritmu je dron schopný následovat člověka, používá k tomu rozpoznávání obličeje a těla.

V tuto chvíli je Hover prodejný pouze na stránkách Applu, kde nese označení jako Only at Apple. Jeho cena je přitom poměrně nízká v porovnání s ostatními drony, za které můžete dát až 40 tisíc korun – Apple ho totiž oficiálně nabízí za necelých 500 dolarů. Prodej by měl být v Česku dokonce zahájen také brzy a nabízet by dron měl obchod CZC, ovšem už za vyšší cenu.

Zdroj: 9to5mac.com