Celý týden bude ve znamení WWDC. Dnes se však konala ta nejvýznamnější prezentace z celého týdne. Své novinky představila totiž jablečná společnost. Pojďte se společně s námi podívat na novinky Applu, které dnes představil.



 

WWDC 2017 – Apple představil watchOS 4

Jedním z prvních bodů celé konference bylo představení watchOS 4. Lidé milují Apple Watch, ty jsou nejprodávanější chytré hodinky na světě. Jednou z novinek watchOS 4 je Watchface vyvinutý Applem, aby byl celý poháněn Siri.

WWDC 2017 – Apple představil nový macOS Hight Sierra

Na podiu Craig F. představil nový macOS Hight Sierra. Vymyslet název byl prý obrovský problém. Nejzásadnější změnu přinese webový prohlížeč Safari. Je o 80% rychlejší než Chrome. Safari bude mít nový Autoplay Blocking. Video se po otevření stránky nespustí do té doby, dokud ho sami nezapnete.

WWDC 2017 – Apple aktualizoval iMac

Apple aktualizoval své iMacy, ty mohou nyní dosahovat 64GB RAM, přibylo samozřejmě USB-A a USB-C / Thunderbolt 3. Navýšení až 3x většího grafického výkonu dokáže zobrazit 4K a 5K rozlišení. Vylepšen byl i samotný displej.

WWDC 2017 – Apple představi iMac Pro za 117.000,- Kč

Je tu nový iMac Pro! Ano, úplně nový iMac Pro ve vesmírně šedé barvě a jedná se o takový iMac s nejvyšším výkonem. Absolutně přepracované chlazení cirkulace vzduchu. Procesor u toho Macu bude Xeon a to buď 8, 10 nebo 18 jádry. 10GB Ethernet, Radeon Vega grafika, 32GB ECC paměti, zvládající 44 milionů pixelů.

WWDC 2017 – MacBook a MacBook Pro má nové procesory Intel Kaby Lake

Apple aktualizoval MacBook a MacBook Pro, které mají nově procesory Intel Kaby Lake. Jedná se o zcela novou generaci procesorů, i když cena zůstala stejná. Ostatní specifikace u MacBooku a MacBooků Pro jsou totožné vč. Touch Bar s Touch ID verzí.

WWDC 2017 – Apple představil nový iOS 11

iOS 10 je na 86% zařízení, nový systém představil Frederighi C. Zprávy v iMessgae se budou synchronizovat přes iCloud do všech zařízení. Apple Pay nyní bude podporovat platby mezi lidmi, to znamená že můžeme převádět peníze prakticky přes iMessage.

WWDC 2017 – Apple představil iPad Pro 10,5″

Pátým překvapením na WWDC 2017 bylo představení nového iPadu Pro s 10,5″ displejem. Rámečky se zmenšily o 40%, i když stále váží stejně. iPad Pro má totiž zcela nový dipslej, kde se zvýšila i zobrazovací frekvence od 24Hz, 60Hz až na 120Hz.

WWDC 2017 – Apple představil skvělou AR technologii pro iPhone a iPad

ARKit, díky němu je možné Renderovat grafické objekty v reálném čase. iPady by se tak měly proměnit v AR mašiny. Viděli jsme krátkou ukázku, která byla dechberoucí! Prý se bude jednat o game changer. Virtuální realita je zřejmě budoucnost her.

WWDC 2017 – Apple představil HomePod

Poslední věcí představenou na WWDC 2017 je HomePod. Celkem sedm reproduktorů a jeden 4″ v centru, který určuje nízké frekvence. Reproduktor dokáže rozpoznat prostor kolem sebe a podle toho pracuje s hudbou.

WWDC 2017 – Apple představil AirPlay 2 a vylepšenou aplikaci Hudba

Dnešní večer byl ve znamení WWDC 2017. Jablečná firma představila spolu s dalšími novinkami také AirPlay 2, který bude součástí iOS 11. Významnou novinkou je například podpor více reproduktorů v domácnosti.