Adobe dnes vydalo aktualizace Photoshop CC, Lightroom CC (upgrade) a Ligtroom Classic CC (dřívější Ligtroom). Nově si můžete změnit plán za 24€/měsíčně na Ligtroom CC a Photoshop CC s úložištěm 1 TB v cloudu Adobe. Stávající uživatelé mohou také pouze aktualizovat Photoshop CC a Ligtroom Classic CC (dříve Lightroom CC) za stejných 12€/měsíčně, jako to bylo nyní.



Podrobnosti o předplatném:

Adobe Photoshop CC

Lepší uspořádání štětců

Štětce si můžete uspořádat a uložit v pořadí, jaké vám vyhovuje. Přetáhnutím změňte uspořádání, vytvářejte složky a podsložky, nastavte měřítko náhledu tahů štětce, přepínejte mezi novými režimy zobrazení a ukládejte přednastavené štětce se zadanou průhledností, hustotou, režimem prolnutí a barvou.

Vylepšení výkonu štětců

Nenechte se brzdit pomalými štětci. Kratší reakční doba je obzvláště patrná při práci na velkých dokumentech s velkými štětci.

Přístup ke katalogu Fotografie Lightroom

Přímo v aplikaci Photoshop nyní můžete prostřednictvím hledání nebo z úvodní obrazovky přistupovat ke svým fotografiím v cloudové službě Lightroom. Díky hlubší integraci mezi všemi počítačovými a mobilními aplikacemi Creative Cloud pro digitální fotografii jsou vaše fotografie synchronizované a dostupné, ať jste kdekoli.

Vyhlazování tahů štětce

Dodejte svým obrázkům rychleji elegantnější vzhled pomocí nového algoritmu vyhlazování. Úpravou míry vyhlazení kreslete čistší čáry, a to i při použití myši. Tato funkce je k dispozici v pruhu možností nástroje, kde naleznete také možnosti pro úpravu hustoty a průhlednosti.

Variabilní písma

Nová technologie písma od společností Adobe, Apple, Google a Microsoft vám umožňuje definovat variace v rámci každého podporovaného písma pro tloušťku, výšku, sklon a další vlastnosti.
Jak to funguje ›

Nabídka Rychlé sdílení

Sdílejte sloučenou kopii vašeho díla e-mailem, zprávou SMS, na sociálních sítích a dalšími způsoby. Tato funkce využívá nativní způsoby sdílení v operačních systémech, včetně již ověřených služeb.
Podívejte se, jak to funguje ›

Nástroj Pero se zakřivením

Vytvářejte cesty rychleji, přirozeněji a přesněji Vytvářejte segmenty přímo tažením místo změn táhel Bézierovy křivky, podobně jako s nástrojem Zakřivení v aplikaci Illustrator. Pouhým poklikáním přepínejte mezi typy bodů.
Podívejte se, jak to funguje ›

Vylepšení cest

Vylepšete vzhled cest. Zlepšete jejich viditelnost volbou vhodné barvy a tloušťky čar.

Kopírování a vkládání vrstev

Kopírujte a vkládejte více vrstev ve skupinách se zachováním stejného pořadí a umístění a neztrácejte čas jejich přetahováním a úpravou pořadí. Kopírujte vrstvy do schránky a v aplikaci Photoshop je vkládejte na požadované místo ve vašem panelu, v rámci dokumentu a mezi různými dokumenty.

Vylepšené nápovědy

Získávejte informace o různých nástrojích přímo v aplikaci Photoshop. Stačí umístit kurzor nad požadovaný nástroj a prohlédnout si zobrazené dynamické informace.

Pracovní postupy pro 360° panorámata

Upravujte a exportujte 360° panorámata. Photoshop zachová důležitá metadata potřebná pro práci s prohlížeči třetích stran. Obrázky si také můžete posouvat a přibližovat uvnitř sférického pracovního prostoru a získat tak realistický náhled.

Vylepšení panelu Vlastnosti

Udržujte si lepší přehled o podrobnostech položek ze služby Adobe Stock zobrazením názvu a stavu licence. Prohlížejte si obrázky a vyhledávejte podobné obrázky na webu služby Adobe Stock. Upravujte vlastnosti textu s vybranými více vrstvami, měňte proklad a provádějte další akce.

Podpora zařízení Microsoft Dial

Díky nativní podpoře zařízení Microsoft Dial nyní můžete rychle přistupovat k důležitým ovládacím prvkům bez použití myši. Nastavujte parametry štětců, včetně velikosti, tvrdosti, průhlednosti, hustoty a vyhlazení.

Vkládání prostého textu

Nyní můžete vkládat text bez formátování. Po vložení textu tak již nemusíte ztrácet čas změnou formátování.

Podpora formátu HEIF

Aplikace Photoshop nyní podporuje formát HEIF (High Efficiency Image File), který je podporován společností Apple v systémech macOS 10.13 a iOS 11.0. Nyní můžete využívat informace o hloubce poskytované zařízením iPhone 7 Plus a novějšími zařízeními a pomocí filtru Rozostření objektivu můžete pracovat s ohniskovou vzdáleností.

Vylepšení funkce Vybrat a maskovat

Vylepšení algoritmu a výkonu vám umožní dosáhnout přesnějších a realističtějších výsledků, zejména v případech, kdy jsou použity podobné barvy popředí a pozadí. Mezi další vylepšení výkonu a použitelnosti patří rychlejší funkce Rychlá maska a intuitivnější nastavení režimu zobrazení.

Obecná zlepšení výkonu

Díky mnoha vylepšením je aplikace Photoshop rychlejší a svižněji reaguje na uživatelské akce, takže dokončení každodenních úkolů vám nyní zabere méně času. A jak si jistě všimnete, Photoshop se také rychleji načítá.

A mnoho dalšího

Další vylepšení: Vylepšení výkonu a stability, rychlejší ukládání velkých souborů, lepší rozpoznávání tváří nástrojem Zkapalnění tváří, lepší oříznutí podle obsahu a výplň podle obsahu na okrajích a mnoho dalšího.
Zobrazit úplné poznámky k verzi ›

Adobe Lightroom Classic CC

Nový název: Lightroom Classic

Vaše oblíbená fotografická aplikace má nový název. Co však zůstalo při starém, je fakt, že představuje standard pro práci s digitální fotografií na počítači.

Rozsáhlá vylepšení výkonu

Mnoho akcí je nyní rychlejších, včetně spuštění aplikace, generování náhledů, přepínání mezi knihovnou a vývojářským modulem, přetahování posuvníků, práce se štětci a dalších.

Rychlejší výběr obrázků

Vylepšený vestavěný náhled zrychluje výběr obrázků, které chce importovat.

Maskování rozsahu pro jemné úpravy výběru

Při místních úpravách oceníte přesné výběry podle barvy a tónu. Definujte hrubou masku pomocí nástroje Štětec úprav nebo pomocí odstupňovaného či kruhového filtru a poté svůj výběr dolaďte pomocí nových možností pro maskování rozsahu.