Dropbox dnes představil novou možnost účtu nazvanou Dropbox Professional, zaměřenou na jednotlivce, kteří potřebují více úložiště a funkcí, než jsou k dispozici se standardním účtem Plus, ale nepotřebují obchodní účet. Cena za měsíc činí 19,99 USD. Dropbox Professional nabízí 1TB úložného prostoru a obsahuje novou funkci nazvanou Dropbox Showcase .



Dropbox Showcase umožňuje organizaci obsahu Dropbox do formátu PDF s přizpůsobeným rozvržením, vizuálními náhledy, popisky a personalizovaným označením, které přemění je do portfolia různých druhů.

Spolu s Dropbox Showcase a 1TB úložiště zahrnuje nová vrstva OCR a Smart Sync, která byla dříve omezena na uživatele Dropbox Business. Funkce Smart Sync umožňuje uživatelům přizpůsobit umístění uložených souborů a složek s možností ukládání místně, v cloudu nebo v obou.

Díky OCR nebo optickému rozpoznávání znaků dokáže Dropbox chápat text v naskenovaných dokumentech, což umožňuje jejich vyhledávání. Konečná funkce, která je k dispozici v aplikaci Dropbox Showcase, je volba způsobit vypršení platnosti dokumentu.

Zavedení Dropbox Professional přichází dva týdny poté, co společnost Dropbox představila svůj vylepšený design značky, který se zaměřuje na jasné, kontrastní barvy a zavádí do svých produktů nové písmo a logo.

Uživatelé Dropbox se mohou zaregistrovat do Dropbox Professional ještě dnes.

Zdroj: macrumors.com