Apple použil název „Animoji“ pro 3D animované znaky ve stylu emoji, které budou k dispozici na iPhonu X. Soudní spis (PDF) byl podán ve čtvrtek advokátní kanceláří Susman Godfrey LLP jménem Enrique Bonansea, amerického občana žijícího v Japonsku, který vlastní společnost Emonster kk Bonansea, a říká, že v roce 2014 přišel s názvem Animoji a zaregistroval ji v roce 2015 u úřadu pro patenty a ochranné známky Spojených států.



Od roku 2014 Bonansea používá název Animoji pro aplikaci pro zasílání zpráv, která je dostupná v zařízení iOS. Soud tvrdí, že Apple věděl o aplikaci Animoji a pokusil se o koupi ochranné známky Animoji před odhalením iPhone X.

Aplikace Bonansea Animoji byla stažena více než 18.000 krát, a je stále k dispozici v App Store. Aplikace je určena k odesílání animovaných textů lidem.

V létě roku 2017 před odhalením telefonu iPhonu X společnost Bonansea údajně oslovila firmy s názvy jako Emoji Law Group LLC, kteří se pokoušeli zakoupit značku Animoji a údajně měly tyto subjekty pracovat se společnosti Apple.

Tehdy se rozhodli, že nebude prodávat žádnou žalobu, protože hrozilo, že bude řízení zrušeno. 11. září, těsně před debutem iPhone X, společnost Apple skutečně podala petici na americký úřade pro patenty a ochranné známky ke zrušení ochranné známky Animoji.

Bonanse původně označil název pod Washingtonské společností nazvanou „emonster, Inc“, tedy společnost, která je nyní zaniklá. Návrh společnosti Apple na zrušení tvrdil, že společnost „emonster Inc“ neexistovala, i když byla původně podala registrace společnosti Animoji, a Bonansea tvrdí, že se jednalo o omyl, že ochranná známka nebyla podána pod jménem japonské společnosti Emonster kk. Zdá se, že ochranná známka stále čeká na schválení.

Soud navrhuje, aby Bonansea plánoval uvolnit aktualizovanou aplikaci Animoji na konci roku 2017, ale musejí spěchat, aby předložili novou aplikaci „tak, aby společnost Apple nepřipojovala značku Animoji na veřejnosti s Applem.“

Bonansea požaduje předběžné a trvalé příkazy k zabránění tomu, aby společnost Apple používala jméno Animoji spolu se škodami a poplatky za právní zastoupení.

Zdroj: macrumors.com