Čínská vláda má obavy z možného sledování prostřednictvím LTE na Apple Watch Series 3 a proto možnost LTE rovnou zablokovala. Hlavní lákadlo nových Apple Watch bude v Číně zapovězeno. Analytici se domnívají, že byla vláda znepokojena ze skutečností, že nemohla sledovat, kdo používá nové Apple Watch kvůli použití eSIM.



„Nejnovější technologie Apple Watch představuje výzvu pro stávající systém identifikace uživatelů, uvedli analytici z průmyslu. Hodinky obsahují novou a malou verzi SIM karty, nazývanou vestavěnou SIM nebo eSIM. eSIM je vložena do hodinek od společnosti Apple, nikoliv od operátorů.

Přínosem zařízení, které má eSIM, je to, že pomocí softwaru mohou uživatelé zvolit telekomunikačního operátora a komunikační plán. Ale v Číně tento nový systém vyvolává otázku, jak mohou operátoři a regulátoři sledovat totožnost uživatelů zařízení.“

Společnost China Unicom uvedla, že přístup k LTE byl nabídnut „na zkušební úrovni“, zatímco Apple uvedl pouze, že si je vědom tohoto problému, přičemž se obrátil na další dotazy operátorů.

Apple se vyjádřil: „Společnost China Unicom nás informovala, že nový mobilní prvek na Apple Watch Series 3 byl pozastaven.“

Apple už v minulosti musel mazat VPN aplikace z App Storu, které umožňovali navštívit nepřístupný web pro Čínu, prostřednictvím přesměrování přes jiné světové servery.

Zdroj: 9to5mac.com