Apple dnes oznámil otevření dvou takzvaných „Mac Labs“ ve školních areálech KM Music Conservatory v indických městech Chennai a Bombaji. Laboratoře naučí studenty, jak vytvořit hudbu s použitím Logic Pro X. Apple také uvedl, že bude financovat deseti denní hudební stipendia ve vzdělávací instituci pro studenty ze znevýhodněných prostředí.



Šéf Apple služeb Eddy Cue cestoval do Bombaja tento týden, kde oznámil osobně zprávy vedení AR Rahmana, skladatele, producenta, hudebníka a zakladatele KM Music Conservatory.

„Je to čest být v Bombaji a jsem poctěn, být v přítomnosti talentovaného AR Rahmana, aby toto oznámení společně,“ řekl Cue. „Apple Music a KM Music Conservatory sdílejí hlubokou lásku k objevování, sdílení a rozvíjení hudebního talentu a jsme hrdí na to, že podporujeme takovou instituci, která investuje do budoucí umělecké a hudební komunity.“

Nadace AR Rahman založila KM Music Conservatory v roce 2008. Vysoká škola nabízí celou řadu externích a celodenních kurzů v západní a indické klasické hudbě a audio technologii.

Zdroj: macrumors.com