Nekončící právní bitva mezi společností Apple a Samsung ohledně designu iPhone se pravděpodobně rozšiřuje do osmého roku řízení.  Lucy Kohová, soudkyně, která předsedala ve věci od jejího zahájení v dubnu 2011, naplánovala pětdenní obnovu řízení mezi 14. květnem a 18. květnem roku 2018 podle soudních dokumentů podaných elektronicky ve středu.



Začátkem tohoto týdne Kohová nařídil, že je zapotřebí nový proces, který by určil, zda je v pořádku Applem vyčíslená pokuta ve výši 399 milionů dolarů za porušení patentových návrhů firmou Samsung, nebo zda bude vyžadován nový soudní proces.

Apple úspěšně žaloval Samsung za porušení patentovaného designu iPhone, včetně obdélníkové přední strany se zaoblenými hranami a mřížky barevných ikon na černé obrazovce.

Poškození společnosti Apple byla udělena na základě celkového zisku společnosti Samsung z prodeje jejích chytrých telefonů, ale společnost Samsung tvrdila, že částka by měla být stanovena na základě jednotlivých komponent, jako je přední kryt nebo displej.

Případ pokračovala až k Nejvyššímu soudu, který doporučil odvolacímu soudu USA, aby přehodnotil výši škody, kterou společnost Samsung dluží. Proces se od té doby vrátil k americkému okresnímu soudu v severní Kalifornii, kde začal.

Společnost Apple původně získala náhradu škody ve výši téměř 1 miliardy dolarů, avšak podstatná část rozhodnutí byla zrušena v roce 2015 a společnost Samsung ztratila 548 milionů dolarů. Částka byla nakonec snížena na 399 milionů dolarů a nyní může být znovu upravena. 

Zdroj: macrumros.com