LG Innotek nedávno dokončilo výstavbu výrobního závodu ve Vietnamu, kde bude vyrábět moduly s jedním objektivem a dvěma objektivy pro několik modelů iPhone. Společnost LG Innotek údajně postavila továrnu, aby rozšířila svou výrobní kapacitu kvůli rostoucí poptávce Apple na kamerové moduly iPhone vč. iPhonu X. Výrobní náklady jsou také ve Vietnamu nižší, protože zaměstnanci jsou často placeni méně než v Jižní Koreji.



Společnost LG Innotek má do konce letošního roku plán na výrobní kapacitu 100 000 modulů za den a mělo by začít dodávání společnosti Apple v plném rozsahu v roce 2018. Očekává se, že budou pokračovat minimálně do roku 2019.

„Údajně je továrna společnosti LG Innotek ve Vietnamu postavena tak, aby odpovídala zvýšeným objednávkám od společnosti Apple,“ uvedl zástupce průmyslu společnosti ETNews. „Je pravděpodobné, že společnost Apple má v roce 2018 větší plány.“

LG Innotek má již výrobní linky výhradně pro největší zákazníky společnosti Apple v továrně v Gumi v Jižní Koreji. Rozšiřuje tyto linky vždy podle objednávek značného nárustu v počtu objednávek.

Podle nejnovějších informací nedostatek iPhonu X je způsoben právě TrueDepth kamerou, proto je potřeba navýšit výrobní kapacitu pro uspokojení poptávky.

Zdroj: macrumors.com