Apple si může pronajmout bývalou zkušební stanici Fiat-Chrysler pro testování vozidel v Arizoně pro autonomní výzkumné účely vozidel podle neoznačeného zdroje. Společnost Apple údajně přijímala automatické zkušební inženýry a techniky z testovacího zařízení kolem Arizony, aby pracovala na místě Surprise v Arizoně, ale Apple, ani Fiat-Chrysler to nechtěli potvrdit.



Fiat-Chrysler začátkem roku 2000 používal místo pro testování dopadu teploty na automobily a jejich součástky. Místu obsahuje vysokorychlostní ovál, strmé stupně a v oblasti je na testování velmi vlhkého počasí.

Objekt byl prodán developerovi za 312 milionů dolarů v roce 2005 pro účely bydlení, ale z plánů sešlo. Záznamy naznačují, že poslední aktivita byla zaznamenána na webu, který byl nyní pronajmut firmě Route 14 Investment Partners LLC.

Mezi společností Apple a Route 14 Investment Partners LLC neexistuje žádná jasná vazba, ale o Applu je známo, že používá odloučené společnosti pro pronájem nemovitostí, ochranným známkám a jiným účelům.

Nebylo by ani překvapivé, že by Apple pronajal samostatnou zkušební stanici pro vozidla, protože společnost jasně uvedla, že autonomní systém je něco, na čem pracují.

Zatímco Apple původně říkal, že pracuje na vývoji plně autonomního elektrického vozidla, v roce 2016 se po návratu firmy Bob Mansfield, který převzal projekt, přesunul do společnosti autonomní systém řízení.

Společnost Apple již testuje svůj autonomní systém řízení na veřejných komunikacích pomocí několika vozů Lexus RX450h, vybavených velkým množstvím snímačů a fotoaparátů.

V červnu roku 2017 generální ředitel společnosti Apple Tim Cook veřejně potvrdil, že Apple pracuje na autonomních systémech řízení.

Zdroj: macrumors.com