Apple musí být v Číně hodný beránek a dodržovat všechny zákony a doporučení tamní vlády. Společnost Microsoft potvrdila, že Skype byl „dočasně odstraněn“ z App Store pro iPhone a iPadu, podle tvrzení New York Times.



Apple uvedl v New York Times, že je nucen odstranit z App Store v Číně řadu hlasových a videohovorových aplikací, aby dodržovali zákony dané země.

Skype nebyl v App Store k dispozici od konce října, podle uživatelů na Twitteru a dalších webových stránek. Zdá služba funguje normálně i pro uživatele, kteří aplikaci již nainstalovali zatím nevíme.

Skype je poslední obětí přísných internetových filtrů v Číně, známých jako Great Firewall. Začátkem tohoto roku byla společnost Apple kvůli předpisům nucena odstranit mnoho VPN aplikací z App Store v Číně, zatímco jiné aplikace, které se byly v minulosti rovněž blokovany jsou např. WhatsApp , Facebook, Snapchat a Twitter.

Společnost Microsoft by se měla vyjádřit, proč je Skype také nedostupný alespoň u několika významných obchodech třetích stran s Androidovými aplikacemi. Mnoho služeb společnosti Google, včetně Gmailu a YouTube, bylo v Číně blokováno několik let.

Zdroj: macrumors.com