Apple dnes oznámil, že příští týden, po několika měsících výstavby otevře v Brooklynu zcela nový Apple Store. Obchod se nachází v nové budově 300 Ashland ve čtvrti Fort Greene s oficiální adresou 123 Flatbush Avenue.



Slavnostní otevření se uskuteční v sobotu 2. prosince v 10:00 místního času. Apple Store bude v Brooklynu druhým vedle obchodu ve Williamsburg, který byl otevřen v červenci 2016. Bude také 11. prodejnou Apple v New Yorku, se sedmi na Manhattanu, jednoho v Queens, a jednoho umístěného na Staten Island. Firma Apple také oznámila, že její obchod v čtvrti Shibuya v Tokiu je dočasně uzavřen díky rekonstrukci.

Společnost Apple doporučuje zákazníkům navštívit nedaleký obchod Omotesando během procesu modernizace. V souvisejících zprávách japonský blog Mac Otakara uvádí, že Apple plánuje otevřít obchod v Kjótu v Japonsku do roku 2019 a případně i další dva obchody v Tokiu včas na letní olympijské hry v roce 2020 ve městě. Apple Downtown Brooklyn je 499. prodejní místo na celém světě, pokud je zahrnuto i nové návštěvnické centrum Apple Park.