Ministr indické vlády dal jasný signál, že je republika připravena pomoci firmě Apple rozšiřovat své výrobní základny pro iPhone v zemi a zvažuje tak její žádost o koncesi. Ministr obchodu a průmyslu Suresh Prabhu byl v neděli citován společností India Economic Times.



„Budeme rádi, když získáme Apple, jednu z nejlepších značek na světě. Jsme ochotni zjistit, jestli existují nějaké potíže, kterým můžeme čelit. Tyto potíže vyřešíme a očekáváme tak formální návrh“, řekl Prabhu v rozhovoru pro PTI. To přichází ve významné době pro Apple, která se snaží rozšířit svou výrobní základnu v zemi.

Firma také požádala státní úředníky, aby pomohli vybudovat výrobní základnu pro iPhone v Indii, včetně kapitálového vybavení a spotřebního materiálu pro veškerou montáž a opravu iPhone po dobu 15 let. Telefony iPhone SE byly od května v Indii vyrobeny tchajwanským dodavatelem, společností Wistron, která údajně hledala další pozemky v Bangalore, aby rozšířila své stávající výrobny. Kromě toho zpráva minulý týden tvrdila, že zkušebně pojmenovaný iPhone SE 2 bude vyroben výhradně společností Wistron v továrnách v Indii.

Zdroj: macrumors.com